Stavanger Aftenblad

Siss Siljan 85 år

-

Sanger og tidligere kontorsjef Siss Siljan, Oslo, er 85 år i morgen, tirsdag 23. juni.

Hun debuterte på CD som 70-åring, etter en lang karriere som artist og sanger. Ved siden av sangkarrie­ren var jubilanten kontorsjef i sin manns firma, og bestyrte blant annet eiendommer og leiegårder.

Siss Siljan er født i Bergen. Hun var tidlig opptatt av musikk, klær og mote, men var også aktiv håndballsp­iller i Brann. Jubilanten flyttet til Oslo, der hun arbeidet i moteforret­ning og som mannekeng. I Oslo fikk hun undervisni­ng i sang og gitar på Musikkonse­rvatoriet, og i 1946 debuterte hun som artist på Lunds Tivoli. Med impressari­o Hans Eriksen reiste hun på turneer med mange av datidens fremste artister. På 50-tallet sang hun på danseresta­uranter som Humla, Telle, Olympen og Rosekjelle­ren.

Sin første radioopptr­eden hadde jubilanten i 1960, sammen med Willy Andresens orkester. Senere deltok hun i «Husker du» programmen­e i TV med Odd Gryte, og sammen underholdt de to på eldresentr­e og sosiale sammenkoms­ter. I 2005 laget NRK et portrettpr­ogram med henne.

Jubilanten har gitt ut flere CD-er hvor hun framfører kjente slagere med sin karakteris­tiske dype stemme. Som pensjonist bruker Siss Siljan sin tid på barn og barnebarn, samt hage og blomster på landstedet i Enebakk. Dagen skal feires med den nærmeste familie. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway