Stavanger Aftenblad

Bryne sniker seg innpå

Bryne ligger helt nede på 9. plass, men med bare to poeng opp til Sandnes Ulf på direkte opprykk og en positiv trend i ryggen, kan jærlaget bli høstens store utfordrer.

- EGIL Ø. NÆRLAND

4-1 over Levanger på eget gress er ikke et resultat som alene gir grunn til å heve armene mot skyene, men to seiere, deriblant en solid mot lokalrival­rival Sandnes Ulf og uavgjort borte mot Kristiansu­nd antyder at de rødhvite nærmer seg et mer stabilt nivå.

Det er også helt nødvendig om laget virkelig skal nærme seg de gjeveste plassene på tabellen, og det er lagets bestemann for n’te gang denne sesongen, Bjørnar Holmvik, fullstendi­g enig i.

Defensiv trygghet

– Dagens kamp viste at vi er på god vei til den defensive tryggheten som er helt nødvendig for å ta tak i toppen, sier den rutinerte 30-åringen til Aftenblade­t.

Han kjenner

litt på

et ømt kne, men ikke verre enn at han tror det holder, og akkurat nå er det ekstra viktig. Holmviks inntreden sentralt i banen, og Henrik Breimyrs kraftfulle stopperspi­ll kan vise seg å være et lykkelig valg fra trener Gaute Larsens side.

– Herfra og ut må vi stå stabilt defensivt. Det er nøkkelen vår, for fremover på banen skaper og scorer vi nok. Henrik og Marius ga oss fin trygghet i dag, mener Holmvik.

Tidlig i vinter da den rutinerte debuterte for Bryne i Randabergh­allen, var han klar på at færre baklengs ville bli nøkkelen til suksess.

– Vi må ned på 30-tallet i antall baklengs, sa han den gangen til Aftenblade­t.

– Det gjelder fortsatt, gjentar han.

Trener Gaute Larsen er enig. For en sjelden gangs skyld kunne han stå ganske rolig på sidelinjen og se at Bryne trygget inn tre poeng.

– Vi gjorde et solid inntrykk gjennom det meste av kampen, men Levanger fikk et litt for lett redusering­smål like før pause, og da er det alltid en viss fare for at seieren kan ryke, men da Viljar (Helland Vevatne) kjempet inn 3-1 tidlig i andre omgang, var jeg trygg, sier Larsen.

Han gleder seg over sju poeng de tre siste kampene, han gleder seg over bra defensivt arbeid mot Levanger, og han gleder over at avstanden frem til teten er kun to poeng.

To poeng til opprykk

– Vi avanserte bare én plass på tabellen med tre poeng i dag, men har altså bare to poeng frem til Sandnes Ulf som er på direkte opprykk. Det gir oss stor motivasjon og vissheten om at vi kan klatre enda mer, samtidig er denne divisjonen så jevn at vi må levere hver eneste gang for å holde tritt, konstatere­r Bryne-treneren.

Han ser frem til to avsluttend­e kamper innen det blir en liten sommerpaus­e, først Follo borte og så Fredriksta­d på Bryne.

– To gode resultat der, så er vi helt med. Spillerne ser ut til at de har fått overskudde­t tilbake. Henrik (Breimyr) viste seg så sterk som jeg håpet, Bjørnar gjorde igjen en kjempejobb på midten, og fremme er Oddbjørn (Skartun) og Aram (Khalili) i ferd med å finne formen, sier en fornøyd og fremtidsre­ttet Gaute Larsen.

Oddbjørn Skartun både startet og avsluttet ballet for Bryne. Sogndølen fant det plutselig for godt å smelle til med et overrasken­de skudd som han gjorde på sitt beste. Det ga 1-0 tidlig i første omgang. Sabri Khattab fulgte etter med en virkelig kanon, en ball klint i vinkelen. Det ga 2-0 og enorm jubel blant et fåtallig publikum som likevel måtte vente helt til Skartun serverte fighteren Viljar Helland Vevatne til 3-1 før roen kunne senke seg.

Skartun presset så Levangerst­opper Per Verner Rønning til 4-1 med et nytt godt innlegg.

– Hvor godt kjennes det for en spiss å lykkes?

– Det er jobben min, smiler Skartun.

– Klart det er godt å merke at ballen spretter min vei. Jeg hadde en sesong der alt fløt, så har det buttet litt, men jeg er en mer komplet og bedre spiss i dag enn for to år siden, mener sogningen.

 ?? FOTO: KRISTIAN JACOBSEN ?? Oddbjørn Skartun er en viktig årsak til at Bryne nærmer seg teten. Sogningen var involvert i tre av målene mot Levanger.
FOTO: KRISTIAN JACOBSEN Oddbjørn Skartun er en viktig årsak til at Bryne nærmer seg teten. Sogningen var involvert i tre av målene mot Levanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway