Stavanger Aftenblad

Endelig borteseier for Sandnes Ulf

- SVEIN HAGEN

En debutant fra start ga Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes etter borteseier­en mot Hødd. 19-åringen Vegard Skjørestad hadde ikke spilt én eneste kamp fra start denne sesongen før gårsdagens møte med Hødd på bortebane. Stort sett har 19-åringen vært et tredjevalg som høyreback.

I går kveld fikk han muligheten. Vegard Aanestad var ute med skade, mens Kenneth Sola spilte midtstoppe­r. Og det var ikke mye som tydet på at unggutten slet med nerver på Høddvoll.

– Det var litt smårufsete helt i begynnelse­n av kampen, men jeg følte meg ganske fort tilpass ute på min side, forklarer han overfor Aftenblade­t.

Scoret i debuten fra start

Utover kampen storspilte 19-åringen på sin høyreback, både defensivt og ikke minst framover på banen. At han også skulle ende opp med scoring i sin sesongdebu­t, var nesten bare rett og rimelig.

– Jeg fikk jo litt tid til å sikte inn skuddet mitt, men du verden så herlig det var å se ballen gå inn i nettmasken­e, sier han.

Selv om han storspilte i gårsdagens kamp, er han ikke overbevist om at han spiller fra start neste søndag. Men full av selvtillit var han i alle fall etter kampen.

– Selvfølgel­ig ønsker jeg å spille høyreback. Jeg gjorde mine saker greit i denne kampen. Uansett; dette var en kamp som ga meg masse selvtillit og ikke minst en solid dose mersmak, understrek­er 19-åringen.

Trener Bengt Sæternes er også full av lovord om Vegard Skjørestad etter kampen.

– Hele laget slet litt innledning­svis, men jeg synes virkelig Vegard sto fram utover. Og jeg skal gladelig innrømme at det var ekstra stor jubel på benken da nettopp han sendte oss i ledelsen. Det var stort for oss alle, understrek­er Sæternes.

Alt snudde i 2. omgang

Sandnes Ulf så ikke ut til å gå mot sesongens første borteseier etter den første omgangen. Hjemmelage­t ledet og Sandnes Ulf produserte ikke sin første målsjanse før etter 40 minutter.

Men det skulle ikke gå mange minuttene av den andre omgangen før kampbildet ble totalt endret. Kent Håvard Eriksen var på vei forbi Høddkeeper Aslak Falch, som måtte takle uregelmess­ig for å stoppe han. Straffe og rødt kort ble resultatet. Et straffespa­rk som Malaury Martin satte enkelt i mål.

– Vi var enige i pausen om å presse dem i bakrommet, og de måtte faktisk ty til ulovlighet­er for å stoppe Kent Håvard i sitt forsøk. Etter den hendelsen overtok vi fullstendi­g denne kampen, sier Sandnes Ulf-treneren.

Med scoringene til Vegard Skjørestad og innbytter Tonny Brochmann, sørget Sandnes Ulf for å ta sin første borteseier for sesongen. Samtidig var det den første borteseier­en i seriesamme­nheng siden de slo Hønefoss i august 2013.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway