Stavanger Aftenblad

Perfekt for Kristoff

-

Selv om Alexander Kristoff rullet inn til 61. plass på den avsluttend­e tempoetapp­en, har Sveits rundt vært den perfekte foran Tour de France. – Alt har gått 100 prosent etter planen. Alexander har fått gjort de forberedel­sene han skulle, sier trener Stein Ørn til Aftenblade­t.

Det nærmer seg årets store høydepunkt for sykkelentu­siastene verden rundt. Tour de France er bare snaue to uker unna, og forventing­ene til Alexander Kristoff er store foran rittet som varer fra 4. til 26. juli.

Drar ikke hjem til fødsel

Storhaug-ekspressen har allerede vunnet smått utrolige 18 etapper totalt denne sesongen. Den siste kom forrige torsdag da Kristoff slo Peter Sagan i spurten i den sjuende etappen av Sveits rundt. Kristoff ble nummer tre på en annen etappe, men endte på 101. plass i sammendrag­et.

– Det var bare de to etappene Kristoff forsøkte å vinne. I de andre etappene har det handlet om å kjøre de rette bakkene for å få høydemeter i fjellene foran Tour de France. Det fysiske og mentale er på plass, forsikrer Stein Ørn.

– Kristoff og kona venter barn og har termin 5. juli, hva gjør han dersom det blir fødsel midt under de første etappene av Tour de France?

– Han skal sykle rittet og drar ikke hjem, svarer Ørn.

NM til helgen

Til helgen venter NM for Kristoff på Lillehamme­r. Han skal sykle fellesstar­ten på rundt 200 kilometer søndag. Ifølge Ørn passer løypa helt klart klatrerne best. Dermed er det langt fra sikkert at Kristoff kan ta et nytt NM-gull og få den norske mesterskap­strøya.

PS. Også resultatme­ssig endte Sveits rundt i jubel for Katjusja. Alexander Kristoffs lagkamerat, Simon Spilak, gjorde unna en gnistrende tempoetapp­e søndag og knep seieren sammenlagt i rittet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway