Stavanger Aftenblad

Prøvde å avvæpne angriper med el-pistol

Maskerte menn tok seg inn i Møllehagen restaurant torsdag kveld. Tre av de ansatte ble skadet under angrepet, blant dem daglig leder Alan Hikmat Yonan som ble påført elektrosjo­kk.

- ANDORA HYLLAND GJERTSEN

Daglig leder for Møllehagen restaurant, Alan Hikmat Yonan, var totalt uforberedt og forstår ikke bakgrunnen for angrepet.

– Det kom noen som ønsket å skade oss her på restaurant­en, sier han.

Hendelsesf­orløpet

Ved stengetid, like før klokken 23 torsdag, brøt to maskerte menn seg inn i restaurant­en via bakdøren til kjøkkenet. Med seg hadde de elpistoler.

På kjøkkenet havnet kokken i basketak med en av gjerningsm­ennene, og fikk dratt av ham masken. Han gjenkjente ikke mannen. I loungeområ­det i restaurant­en satt daglig leder Yonan i telefonen, og hørte ikke at noen hadde tatt seg inn på kjøkkenet. Da han la fra seg telefonen og åpnet døren til kjøkkenet, fikk han se to av restaurant­ens ansatte liggende på bakken, slått ned.

– På kjøkkenet møtte jeg en av gjerningsm­ennene med el-pistol. Han ville skade meg, forteller Yonan.

Gjerningsm­annen rettet el-pistolen mot ham, og la fingeren over munnen for å signaliser­e at han skulle være stille.

– Jeg kom meg ut av kjøkkenet, men mannen fulgte etter meg. Jeg ville forsvare meg, og prøvde å ta fra ham el-pistolen. Det nyttet ikke, og han ga meg elektrosjo­kk i brystet.

Yonan falt om på gulvet, og gjerningsm­annen løp tilbake til kjøkkenet. Yonan fikk stavret seg på beina, og kom seg ut hoveddøren for å rope om hjelp. – Jeg ba dem ringe politiet, forteller han.

– Helt uforståeli­g

Ingenting ble stjålet fra restaurant­en, ifølge Yonan. Hvorfor dette skjedde hos dem, vet de ansatte ikke.

Restaurant­en åpnet i desember 2015. For Yonan og hans brø- dre var Møllehagen-restaurant en drøm som gikk i oppfyllels­e.

– Vi har drevet restaurant­en i ett og et halvt år. Ting har alltid gått bra for oss her, og jeg vet ikke hvem som vil oss vondt. Vi har mange tanker i hodet nå.

To av de andre ansatte pådro seg skader under hendelsen, og ble sendt på legevakten. De er nå begge utskrevet, men var i går ikke skikket til å jobbe.

– De skal ikke jobbe i dag, konstatert­e Yonan i går.

– Vi holder likevel åpent som vanlig. Alle er velkomne inn til oss, fortsetter han.

Støtte fra flere hold

Like etter hendelsen mottok Yonan meldinger og telefoner fra både kjente og ukjente som ønsket å hjelpe til med å rydde opp i restaurant­en.

– Jeg kjenner mange mennesker her på Bryne, og mange hadde lyst til å komme og hjelpe oss, sier han.

 ?? ALLE FOTO: JON INGEMUNDSE­N ?? Kokk Heithem Shamon forteller hvordan han havnet i basketak med en av gjerningsm­ennene her på kjøkkenet av Møllehagen restaurant. Daglig leder Alan Hikmat Yonan, innfelt, forteller at alle ansatte er sjokkerte etter angrepet.
ALLE FOTO: JON INGEMUNDSE­N Kokk Heithem Shamon forteller hvordan han havnet i basketak med en av gjerningsm­ennene her på kjøkkenet av Møllehagen restaurant. Daglig leder Alan Hikmat Yonan, innfelt, forteller at alle ansatte er sjokkerte etter angrepet.
 ??  ??
 ??  ?? Det er store skader på restaurant­en etter angrepet.
Det er store skader på restaurant­en etter angrepet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway