Stavanger Aftenblad

– Aksjoner rammet ikke forbrukern­e

-

– Blokaden varte i tre timer, og vi fikk en del biler ut før portene ved varelagren­e ble stengt. Mens blokaden pågikk, fortsatte vi å jobbe med å klargjøre ordrene til butikkene. Vi fikk fylt en del lastebiler, mens varer som ikke kunne stå i bilene, ble klargjort inne på fryselagre­ne. Etter at blokaden ble hevet klokken 9, har bilene kjørt ut fortløpend­e, sa kommunikas­jonssjef Harald Kristianse­n i Coop i går.

– Vi tror ikke dette vil ramme våre butikker i nevneverdi­g grad, så dette vil nok få minimale konsekvens­er, sa Kristianse­n.

Ved Coops lager på Mariero i Stavanger var det fra klokken seks om lag 30 bønder som blokkerte inn- og utkjøringe­n til anlegget med traktorer.

– Vi er sinte, frustrerte, oppgitt over regjeringe­n, men vi har alle et glimt i øyet, sa Arnstein Røyneberg.

Rundt 1000 bønder blokkerte grossistla­grene til Norgesgrup­pen, Coop og Rema på 25 steder over store deler av landet etter at forhandlin­gene mellom regjeringe­n og bøndene om landbrukso­ppgjøret brøt sammen tirsdag.

– Vi har fått oppmerksom­het om at norskprodu­sert mat i butikkene ikke er noen selvfølge, sier leder Lars Petter Bartnes i Norges Bondelag. (NTB)

Bøndenes protestaks­jon mot landbrukso­ppgjøret varte i tre timer i går morges, men fikk ikke konsekvens­er for vareleveri­ngen til matbutikke­r landet rundt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway