Stavanger Aftenblad

Påstand om 21 års fengsel

-

Eirik Jensen satt helt stille og bare blunket litt da påstanden ble lest opp av aktor Guro Glærum Kleppe i Oslo tingrett i går ettermidda­g.

Hun mener at Jensen er skyldig i grov korrupsjon og medvirknin­g til innførsel av 13,9 tonn hasj til Norge i perioden 2004–2013 og at han må dømmes til lovens strengeste straff.

Kleppe la også ned påstand om inndragnin­g av 2,45 millioner kroner, som er noe mer enn den opprinneli­ge påstanden på 2,1 millioner kroner. Dette er det beløpet som påtalemynd­igheten mener Cappelen minst har betalt Jensen i løpet av denne perioden.

Ikke overrasket

Forsvarer John Christian Elden er ikke overrasket over at påtalemynd­igheten vil ha lovens strengeste straff for Eirik Jensen.

– Når de har tatt ut den tiltalen de har gjort, er det ikke noe rart at de vil ha lovens strengeste straff, sier Elden.

Han mener aktors prosedyre i stor grad bygger på synsing, tolkninger og meninger og lite på håndfaste beviser.

Den tidligere politimann­en Eirik Jensen må dømmes til 21 års fengsel for korrupsjon og medvirknin­g til grov narkotikak­riminalite­t, mener påtalemynd­igheten.

18 år for Cappelen

For hasjbarone­n Gjermund Cappelen endte påtalemynd­igheten opp med en påstand om 18 års fengsel for å ha stått bak og organisert innførsel av nærmere 16,8 tonn hasj.

Påstanden innebærer en strafferab­att på tre år, ett år for tilståelse­n og to år for forklaring­en som impliserer den tidligere politimann­en Eirik Jensen, sa aktor Lars Erik Alfheim.

Hans begrunnels­e for ikke å gi en større straffered­uksjon er at Cappelen ikke har forklart seg før han skjønner at det ikke er noen vei utenom. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway