Stavanger Aftenblad

– Hurra, sommeren er reddet i Sogndalstr­and

-

Eli Laupstad Omdal fortvilte. Ingen ville jobbe som servitør eller kokk på vakre Sogndalstr­and. da Aftenblade­t tok opp saken?

– Den første telefonen fikk jeg klokka sju om morgenen. Nå har jeg fått både kokker og servitører. En av dem som ringte, ville flytte med hele familien til Sokndal. Fantastisk, sier Eli Laupstad Omdal.

Det skjedde også noe annet, noe som varmet kanskje enda mer enn alle søknadene: – Jeg fikk telefoner fra en rekke ledere i bedrifter i bransjen. De lurte på om de kunne hjelpe til. Sjefer på kjente restaurant­er ringte og alle ville det samme, hjelpe oss ut av den vanskelige situasjone­n.

Hun forteller at dette er en side ved bransjen som mange ikke kjenner til: Folk vil hverandre vel og folk stiller opp for hverandre.

– Jeg opplevde det allerede da vi startet opp for mange ge år siden. Jeg var ny og visste sste for eksempel ikke hvordandan jeg skulle kalkulere priser. ser. En kollega åpnet bøkene ene sine for oss og lærte meg grunnregle­ne. Jeg tror det har noe å gjøre med at alle lle tjener på å gjøre hverandre nut, gode. Da går folk ut, og da er folk fornøyde, e, sier direktøren på Sogndalstr­andnkultur­hotell – som helst vil kalles vertinne. r

Nå skal de nye folkene - læres opp, ikke minstt i det som er tonen og g særpreget på Sogndalstr­and.

– Sommeren er reddet, humrer Laupstad Omdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway