Stavanger Aftenblad

Byfjordtun­nelen har fått for lavt tak må sprøytes på ny

- INA GUNDERSEN

Opp mot ti meter av taket inne i Byfjordtun­nelen etter at taket er blitt for lavt for lastebiler. – På et lite område av tunnelen er det sprøytet for mye betong slik at det er blitt for trangt, det vil si at det blitt lavere enn kravet om 4,5 meters høyde fra den hvite stripen i veibanen og opp, sier Raymond Ur Helland, byggeleder i Rennfast.

Entreprenø­ren venter nå på utstyr og skal gå inn igjen i tunnelen og utbedre området.

– Det er snakk om et område på åtte-ti meter der det er punkter som kan komme om lag fem centimeter for lavt. Vi har fått melding om at én eller to lastebiler har kommet oppi på samme dag. Etterpå satte vi inn midlertidi­ge tiltak som gjør at dette ikke skjer igjen, sier han.

Utbedringe­ne i Rennfast skulle opprinneli­g være ferdigstil­t høsten 2016. Målet er nå å bli ferdig i august.

– Det er litt tidlig å si hvor lang tid disse utbedringe­ne vil komme til å ta. Vi må se om det er plass på baksiden av konstruksj­onen, flytte hele konstruksj­onen litt lenger inn og sprøyte på ny. Hvis alt går etter planen, tar det to uker.

– Betyr det ytterliger­e forsinkels­er på ferdigstil­lelsen?

– Vi har ikke lov å arbeide i to tunneler samtidig og må bli ferdig i den ene tunnelen først. Vi håper å ta inn arbeidet i Mastrafjor­dtunnelen og bli ferdig som planlagt i august, sier Helland.

Han ber folk ta hensyn og respektere fartsgrens­er og anvisninge­r fra trafikkdir­igentene.

 ?? FOTO: JON INGEMUNDSE­N ?? Deler av arbeidet i Byfjordtun­nelen må gjøres på ny. Dette bildet er tatt under arbeidet i vinter.
FOTO: JON INGEMUNDSE­N Deler av arbeidet i Byfjordtun­nelen må gjøres på ny. Dette bildet er tatt under arbeidet i vinter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway