Stavanger Aftenblad

VG-lista dropper Stavanger i år til fordel for Bodø

- HILDE ANETTE EBBESVIK

Den populære gratiskons­erten drar heller til Bodø i år. – På tide med forandring, mener arrangøren.

Gratiskons­erten VG-lista besøker i år Oslo, Bergen, Trondheim, Bodø, Leknes og Dokka. De to sistnevnte besøker VG fordi de vant konkurrans­en «To byer Extra» etter å ha vist engasjemen­t og kreativite­t.

Dermed blir hverken boybandet The Main Level eller VG-lista Topp 20 å se ved Stavanger konserthus i 2017.

Dette skriver arrangøren på sine sider:

«Hvilke byer som har hatt besøk av VG-lista turneen har variert gjennom årene. Vi har reist til alt fra Tromsø og Bodø i nord til Stavanger i sør. De siste tre årene har vi arrangert VG-lista turneen i Bergen, Trondheim og Stavanger. Vi har derfor tenkt at det er på tide men en forandring! VGlista skal i år til Nord-Norge, nærmere bestemt Bodø!»

Øyvind Solstad i VG sier til Byas.no at det ikke ligger noe mer dramatikk bak avgjørelse­n enn at de velger å flytte på seg. Stedene i Rogaland som kunne melde seg på konkurrans­en om å få VG-lista til seg, var Aksdal, Bryne, Hafrsfjord, Haugesund, Jørpeland, Judaberg, Kleppe, Moi, Sandnes, Sauda, Sola, Varhaug, Ølensjøen, Åkrehamn og Ålgård.

– Svakt i Sandnes

Men ingen av dem «vant» konserten til seg.

– Sandnes var blant byene som kunne vinne VG-lista til seg, men det var veldig lite interesse rundt det. Andre steder som Dokka som vant, var kjempeinte­resserte. Kanskje folk er så vant med at alt kommer av seg selv, sier Øyvind Solstad, jurymedlem i VG-lista Topp 20 sin konkurrans­e.

Flere har reagert med triste fjes og tydelig fortvilels­e på VG-lista Topp 20 sin Facebook-side de siste dagene da de ikke fant Stavanger blant byene konserten besøker.

– Kommer dere tilbake Stavanger neste år?

– Det vet jeg ingenting om, sier han. Noen av Facebookin­nleggene har fått følgende svar fra arrangøren­e på hvorfor de ikke tar turen hit i år: Gratiskons­erten har vært en av VGs arrangemen­t siden 1958. til

 ?? FOTO: TOMMY ELLINGSEN ?? Sandra Lyng Haugen var blant artistene som sto på scenen i amfiet utenfor konserthus­et i Stavanger i fjor.
FOTO: TOMMY ELLINGSEN Sandra Lyng Haugen var blant artistene som sto på scenen i amfiet utenfor konserthus­et i Stavanger i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway