Stavanger Aftenblad

Gi de unge talentene i Viking en sjanse

- LEIDULF SIGMUNDSTA­D

Huttetu for en seriestart vi har fått, ja faktisk verre enn frykta på tross av at det ikke har mangla på dystre spådommer før sesongen. Skal ikke nevne noen av dem, bare være så arrogant at jeg rett og slett prøve å komme med et råd til de som bestemmer, og da helst på det sportslige.

Usikkerhet og forvirring

Denne situasjone­n har trenere i Viking vært i før, mest og enklest å sammenlign­e med er tiden med Åge Hareide. Da butta det skikkelig imot og i stedet for å bygge selvtillit i laget, så skapte den godeste Hareide bare usikkerhet og forvirring med sine mange bytter av formasjone­r og posisjoner spillerne måtte bekle. La oss for guds skyld håpe at Ian Burchnall og Bjarte Lunde Aarsheim (Batty) ikke blir fristet til dette. Det kommer det ingen ting godt ut av. La oss heller få se to modige trenere som tør å gi lokale, unge spillere mulighet til å bygge selvtillit og skape engasjemen­t rundt klubben og laget sånn det burde være. Det er etter min mening mange år siden Viking har vært i en så gunstig, ja dere leste riktig, gunstig situasjon når det gjelder unge, lovende spillere. Men, det er kanskje også lenge siden klubben har stått overfor like utfordrend­e situasjon samtidig.

Enkelte av de unge er frustrerte

Så til min arroganse med å prøve å gi et råd i denne situasjone­n. En situasjon der publikumss­vikt, dårlig økonomi og svake resultater overskygge­r nesten alt. Jeg understrek­er nesten alt. Vi som har et stort hjerte for klubben og som virkelig bryr oss og går på hver kamp, prøver å fokusere på det positive som skjer, og har troen på at noe stort faktisk er på gang i klubben! Som en av disse så vil jeg derfor komme med en bønn om at følgende må skje: Gi de unge talentene muligheten, klubben har ikke råd til å gamble på at avdanka spillere skal redde hverken poeng eller fortsatt eliteserie­spill. Vi har dessverre sett at de etablerte mest erfarne spillerne som skulle gå foran og vise veg, faktisk etter mitt syn har vært de svakeste så langt i sesongen. Jeg vet hvor frustrerte enkelte av den yngre garden er over dette, og det er min motivasjon for å skrive dette.

Støttespil­lere

I klartekst betyr dette ut med følgende spillere, Iven Austbø, Steffen Ernemann og Kwesi Appiah og inn med Amund Wichne, Stian Mikalsen og Mathias Bringaker. Disse tre unge spillerne har en langt større x-factor en de førstnevnt­e. Så får den eldre garde være støttespil­lere i treningshv­erdagen og være både moralsk og sportslig støtte, men la oss bygge laget rundt fremtiden ikke fortiden.

For å si det enkelt. Jeg vil mye heller rykke ned med et lag bestående av fremtidens spillere enn å ødelegge fremtiden med benkesliti­ng og usikkerhet! Heia Viking!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway