Stavanger Aftenblad

Bompengebl­øff av Frp

Politikk

-

Bløffingen til Frp vil ingen ende ta. De sier at de er det eneste partiet som er alene i kampen mot bompenger, det stemmer ikke. Demokraten­e i Norge og flere andre partier er imot bompenger.

Tydelig at de ikke gjør

Frp sier at de jobber imot bompenger, noe som er tydelig at de ikke gjør. Vi ser at Solvik-Olsen (Frp) øker bompengeko­stnadene betydelig bare her lokalt. Hadde Samferdsel­sdeparteme­ntet gitt større tilslag i bompengefi­nansiering­en, hadde vi ikke måttet betale nesten 80 prosent selv i bompenger for Ryfast, og i tillegg innførte denne regjeringe­n moms på det, slik at staten dekker i grunnen ingenting.

Og for å være ekstra snille må fylkeskomm­unen garantere for 6.5 milliarder i ekstra lån for dette, samt at vi låner fra Norske Veier til en rente på 5-6 prosent, mens staten subsidiere­r lån til Tyskland som brukes til veier der nede for 1.8 prosent rente.

Smaker litt vondt

Men nå prøver Solvik-Olsen å skryte på seg at de senker prisen med 1.6 milliarder, ja hvordan da? Ved å sette ned lånerenten til styringsre­nte på Ryfast-lånet kanskje?

Det er etter hvert blitt standard at Frp stemmer imot der de vet at de får mindretall, slik at de da kan fortelle sine populistve­lgere at de var imot. Og med sin egen varaordfør­er i Sandnes som styreleder i bompengese­lskapet, så smaker det litt vondt etterpå at de som påberoper seg å være eneste som er imot bompenger, også tjener penger mest på det i styreverv.

Så hva koster dette for «folk flest»? Det blir en økning på ca. 17.000 netto for en som bor på Hommersåk og som jobber på Forus i året, og dette er kun for en av familiens biler. Og så fjerner denne Frp/Høyre-regjeringe­n prosentfra­draget ved forskuddsb­etaling slik at prisene øker med 30-50 prosent.

Frp og regjeringe­n skrytte også av at de kom med denne fantastisk­e bilpakken på 900 millioner som utgjør: 42 øre pr. bil/dag, og så glemmer de lett at de også la på prisene på diesel med 35 øre + mva. og bensin 15 øre + mva. slik at en mil med dieselbil, så er de 42 ørene spist opp. Ja, så kom det tre milliarder i biodieselp­ålegg fra 2020, så bilpakken er også en bløff.

Luksusskat­t

Bompengene er en luksusskat­t som de fattige i Norge skal betale mest av, for de som tjener minst kan mye av barnetrygd­en gå med til bompenger, mens for dem som tjener mest, er det bare lommerusk.

Demokraten­e i Norge er partiet for dem som tjener mindre, for de som alltid må betale for de store vyene og skattelett­ene som mest går til de rike. Demokraten­e i Norge kjemper for deg og din økonomiske hverdag og for at rett skal være rett, slik at vi får mer til de som alltid må betale regningen, de svakeste i samfunnet.

Ap kom også med et svar der de påsto at de forsøker å gjøre det billigere, tvert imot øker de med ekstraønsk­er på samme pakken og vil helst at folket skal betale for mer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway