Stavanger Aftenblad

Som lager bok basert på parodikont­oen The Real Frp på Twitter.

-

– Politikken er en gave som gir og gir og gir, sier Svein Vathne.

For fire år siden opprettet han twitterkon­toen The Real Frp. Her har satirikere­n fra Sandnes herjet med Fremskritt­spartiets politikk - og ikke minst retorikk - i over 20.000 tweets.

– Jeg startet litt på måfå. Gjennom de sosiale mediene kan jo hvem som helst få en stemme, selv om du ikke er i den innerste kretsen i Ring 3-eliten i Oslo. Ideen bak Real Frp var å si det de egentlig mener og rette deres egen retorikk mot dem. Noen ganger er det ganske vanskelig, for de kommer ofte med sprøere forslag enn det jeg klarer å tenke ut når jeg skal være parodisk.

Vathne mener partipolit­ikk er en gavepakke for satirikere, blant annet fordi de politiske spagatøvel­sene kommer så ofte. En slik spagat, SVs valgteknis­ke samarbeid med Frp i Sandnes, fikk ham til å melde seg ut av SV i 2011.

– Er Twitter- og Facebookko­ntoene bare en utspekuler­t og sleip måte å drive SV-politikk på?

– Nei, jeg er ikke SV-medlem lenger. Det er ingen hemmelighe­t at jeg står langt fra Frp politisk, og Real Frp er moro med et alvor bak. Det har jeg aldri lagt skjul på. Jeg har også gjort det tydelig – med navnet mitt – hvem som står bak kontoen. Dette er satire, ikke nett-trolling.

Postene til Real Frp er gjerne nyhetsarti­kler med syrlige Frp-kommentare­r, bilder eller sitater med et spark av et haleheng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway