Stavanger Aftenblad

Simon Magnus Simonsen 90 år

- JUBILANT FOR LENGE SIDEN I AFTENBLADE­T

Simon M. Simonsen er 90 år 21. mai. Han er eldst av en søskenflok­k på syv, og han er nå en av de eldste i slekta etter Simon Asbjørnsen som kom roende fra Hardanger og fant leir i Sandnes. Simon er kjent av mange fra firmaet Sig. Halvorsen as hvor han hadde sitt arbeid i 41 år.

Han har bodd hele sitt liv i Sandnes og mesteparte­n av sitt voksne liv på «Norestraen» hvor han bor fortsatt.

Simon var i arbeid allerede som 15 åring. Da som sykkelpark­eringsvakt for G. Nilsen. I den tiden var det syklene som måtte passes på, og det var spesielt travelt på søndager når det skulle være travløp på stadion!

Simon tok handelskol­en under krigen og etter hvert ble det jobb hos Sandnes E-Verk hvor han reiste rundt og tok måleravles­ninger. Han ble «headhuntet» av Sigurd Halvorsen i 1951 og der viste han tidlig både initiativ og lederevner. Samspillet mellom han og Sigurd fungerte utmerket fra første stund og dette samspillet preget firmaets utvikling.

Etter hvert ble Sig. Halvorsen aksjeselsk­ap med Simon som daglig leder, og han fikk være med på en spennende utvikling helt til han gikk av som daglig leder i 1989. Han var blant annet en viktig brikke da landets første kjøpesente­r «Huset Vårt» ble etablert.

I sin ungdom var Simon en ivrig idrettsman­n, og var fotballkee­per i Ulf fra 1945-1955. Han var også kjent som en habil håndballke­eper i Ulf. Fotballog håndballin­teressen har han hatt hele livet.

Simon giftet seg med Gerd Bøe i 1952 (død i 2009) og de fikk etter hvert tre barn. De bodde i Slynggaten fra 1956. Nå teller familien i tillegg 8 barnebarn og 13 oldebarn.

Simon er den store, gode far i familien og har alltid vært det. En skikkelig bautastein som familien flittig har brukt og bruker som rådgiver og veileder i livene våre. For Simon betyr familien alt, og det synes i all hans fremferd.

Når vi skal fortelle om Simon sitt liv kommer vi heller ikke utenom Brusand. Gerd og Simon bygde hytte der i 1969 og den ble veldig flittig brukt i alle helger og ferier. Som pensjonist­er bodde de store deler av året der. Selv om Simon nå stort sett holder seg i Sandnes, er det naturlig at han skal feire den store dagen i hytta på Brusand. Der er det åpent hus på dagen fra kl 14.00.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway