Stavanger Aftenblad

Anne Grete Preus 60 år

- JUBILANT NAVNEDAGEN

Musiker og artist Anne Grete Preus, Oslo, er 60 år 22. mai. Anne Grete Preus ble en synlig del av musikklive­t i Norge da hun sammen med raddisrock­Veslefrikk utga sitt første album i 1978. På 1980-tallet utga hun to album med new wave-bandet Can Can. Først på 1990- tallet, da som soloartist, fikk hun sitt store gjennombru­dd og har i alt gitt ut ti soloalbum. Bortsett fra til sitt første soloalbum skriver hun både tekst og musikk.

Anne Grete Preus ble innlemmet i Rockheim Hall of Fame i 2013. Hun mottok Hederspris­en under Spellemann 2013 og har tidligere mottatt ytterliger­e fire Spellemann­priser, Prøysenpri­sen 2007 og Edwardpris­en 2008.

Hun har arbeidet med film- og teatermusi­kk, og hun har jevnlig turnert i Norge, både med fullt band og mindre besetninge­r. For tiden arbeider hun med en ny utgivelse, som er ventet høsten 2018, og som markerer at det er 30 år siden Fullmåne, solodebute­n med tekster av Jens Bjørneboe, kom ut på Warner Music Norway, som fortsatt er hennes plateselsk­ap.

Tidligere i år ble hun professor 2 ved Rytmisk institutt, Universite­tet i Agder. Dagen feires hjemme i Oslo, med venner, familie, kaker og fest. (NTB) Lørdag Bjørnar: 4900 menn har Bjørnar som første eller eneste fornavn. Nordisk, nylaging. Sammensatt av Bjørn-, og sisteledde­t - ar, som har ukjent betydning. Fins også i formene Bjerner og Bjørner.

Bjørnhild: 146 kvinner har Bjørnhild som første eller eneste fornavn. Nordisk, sammensatt av Bjørn-, og - hild som betyr «strid, Søndag Helene: 10935 kvinner har Helene som første eller eneste fornavn.

Ellen: 12911 kvinner har Ellen som første eller eneste fornavn. Seks personer har Ellen som etternavn.

Eli: 8053 kvinner har Eli som første eller eneste fornavn. 50 personer har Eli som etternavn. 16 menn har Eli som fornavn.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway