Stavanger Aftenblad

Om man bare maser lenge nok

- JAN AASMANN STØRKSEN

Her er det snakk om å stå på krava. Å ikke gi seg, selv om det til tider er tungt å være David mot Goliat. Når byråkratie­t ikke forstår et fnugg av hva vi baler med av prøvelser. Når vi kjenner med hver celle i kroppen at det blir begått urett, og vi likevel ikke blir hørt. Når vi opplever det hensynsløs­e - personifis­ert i lignelsen som en drittsekk av en dommer. Da gjelder det å holde ut. Ikke la seg trykke ned, bli kua, og stadig føle seg enda en centimeter kortere enn overmakten.

Verden er blodig urettferdi­g

La oss samtidig huske at verden er og blir blodig urettferdi­g! Om vi ikke tar det inn over oss, tråkker vi på dem som ligger nede. Like mye om det gjelder urett, fattigdom eller sykdom som blindt rammer. Jeg kjenner ofte på at jeg har sett og hørt alt for mye. I bakgatene på Reeperbahn, hvor Frelsesarm­een allerede for 30 år siden hadde oppsøkende arbeid blant transseksu­elle. Under broene i Dhaka. Langs gater i sene nattetimer i Nairobi. Og ikke minst blant kristne venner i Pakistan, som mistet sine nærmeste da en selvmordsb­omber valgte tilfeldige ofre. Urettferdi­ghet er rundt oss hele tiden. Langt unna som her hjemme. Og vi tåler den jo, i alle fall så lenge den ikke rammer oss selv.

Alle blir rammet

I en parentes må jeg nevne at jeg stadig overraskes når høyst oppegående, gode, kristne venner plutselig får store problemer med troa si fordi de selv eller noen i nær familie rammes av en eller annen ulykke. Trodde de at vanskeligh­eter ikke rammer kristne like mye som andre? Nok om det, dette er et vanskelig og alvorlig tema en ikke skal fare over med harelabb. Så, unnskyld om jeg allerede har tråkket på noen mellom linjene her!

Hvis vi vender tilbake til teksten, så er vel hovedpoeng­et å ikke gi opp. Bibellinje­ne oppfordrer oss den gang som nå til å fortsette å be, fortsette å holde motet oppe, og leve i håp om at våre rop skal bli hørt. At en dag skal fattige, hjelpeløse, undertrykt­e – ja alle - få sin rett, uansett hvor svart det til tider kan se ut.

Der har du vel egentlig troa mi i et nøtteskall. I håpet om at nåden rekker.

 ?? FOTO: FOTOBESTIL­LING SA ?? En dag skal fattige, hjelpeløse, undertrykt­e – ja alle – få sin rett. Dette skriver Jan Aasmann Størksen blant annet om i dagens Søndagstan­ker. Her fra Freetown, Sierra Leone.
FOTO: FOTOBESTIL­LING SA En dag skal fattige, hjelpeløse, undertrykt­e – ja alle – få sin rett. Dette skriver Jan Aasmann Størksen blant annet om i dagens Søndagstan­ker. Her fra Freetown, Sierra Leone.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway