Stavanger Aftenblad

Her kom smilet tilbake

Den nedtrykte stemningen i Viking ble langt lettere etter opplevelse­n i 17. mai-toget. Samtidig er trener Ian Burchnall i gang med jakten på nye spillere.

-

– Jeg vet ikke om de syntes synd på oss, men folk var helt fantastisk­e da vi gikk i folketoget. Det ble en skikkelig opptur og gjorde ting litt lettere etter det sure tapet mot Aalesund 16. mai, forklarer kaptein André Danielsen.

– Jeg merket at spillerne fikk et løft mentalt, folk langs gatene ropte positive ord og viste støtte. Humøret er ok nå, legger trener Ian Burchnall til.

Etter tapet for Aalesund var både Burchnall og spillerne langt nede. Bare minutter etter kampslutt gikk treneren ut og sa at han kom til å be ledelsen om nye spillere i sommer. Etter det har han hatt en liten prat med fotballsje­f Bård Wiggen og daglig leder Eirik W. Henningsen om temaet. Signalene er imidlertid de samme som før. Den økonomiske situasjone­n har ikke bedret seg. Én spiller må ut før hvis det skal bli mulig å hente inn en ny.

Ian Burchnall jobber ut fra at ingen av spillerne med kontrakt forsvinner eller blir solgt i sommer. Vikings behov for inntekter peker i tydelig retning av salg, men Burchnall tror ikke det blir lett å selge spillere fra et bunnlag i den norske Eliteserie­n.

Har lang liste

Han har et håp om at utlånsavta­len til Michael Ledger fra Sunderland kan forlenges, men vet samtidig at Kwesi Appiah og Robin Shroot etter all sannsynlig­het forsvinner i sommer. Derfor har han utarbeidet en liste med navn på fem-seks potensiell­e spillere til hver posisjon på laget. Listen inneholder alt fra spillere som er gratis til spillere under kontrakt. Burchnall har allerede vært i kontakt med flere av dem, men vet utmerket godt at han ikke har en krone å tilby noen av dem.

– Det handler om å holde kontakten og være i posisjon dersom situasjone­n vår endrer seg til sommeren, sier engelskman­nen.

Trenger ikke hjelp

– Hvordan oppleves situasjone­n med tanke på at dere ligger sist på tabellen med fire poeng etter ni serierunde­r?

– Det er som det er. Det er ikke jeg som har satt Viking i denne situasjone­n, jeg prøver å få dem ut av den. Dersom det ikke finnes midler til å hente eller lønne nye spillere i sommer, må vi igjen være kreative og finne gratisspil­lere, svarer Burchnall.

Aftenblade­ts Viking-blogger, Johan Selvig, tok i sin siste blogg til orde for at Ian Burchnall og Bjarte Lunde Aarsheim burde søke hjelp og råd fra en rutinert trener/mentor som har erfaring fra situasjone­n Viking nå er i. I det minste for å låse opp dersom trenerduoe­n har kjørt seg litt fast. Verken Burchnall eller Lunde Aarsheim har hatt hovedansva­ret på dette nivået før, men Vikings hovedtrene­r ser ikke behovet for bistand.

– Nei, jeg gjør ikke det. Jeg har vært trener i Eliteserie­n i fire-fem år nå, og har erfaring fra tilsvarend­e situasjon i Sarpsborg. Da kom vi oss ut av den. Men det er stressende å være i denne situasjone­n, det var ikke slik jeg ville starte min hovedtrene­rkarriere - selv om jeg visste det kunne bli slik, understrek­er Ian Burchnall.

Vikings daglige leder, Eirik W. Henningsen, sier at han har stor forståelse for Ian Burchnalls frustrasjo­n. De vet at treneren har fått vanskelige arbeidsbet­ingelser og ser selvsagt hvor laget ligger på tabellen. Samtidig understrek­er han at klubben har lagt en strategi som i stor grad handler om å utvikle unge talenter.

Vil ikke bekrefte

På spørsmål om hvilke offensive grep klubbledel­sen vil ta for at den strategien ikke skal fortsettes i 1. divisjon neste sesong, viser Henningsen til informasjo­nen som kommer på aksjonærmø­tet tirsdag i neste uke.

– Skal dere presentere en modell der hvor investorer inviteres til å investere direkte i spillertro­ppen og nye spillere?

– Det vil jeg verken bekrefte eller avkrefte. Vi jobber hver dag med å bedre rammebetin­gelsene og forsøker å ha både en kortsiktig og langsiktig tanke i hodet, svarer Vikings daglige leder.

 ?? FOTO: TOMMY ELLINGSEN ?? Kaptein André Danielsen bar Viking-fanen i folketoget. Han sier støtten og de positive tilropene fra folk langs løypen gjorde godt.
FOTO: TOMMY ELLINGSEN Kaptein André Danielsen bar Viking-fanen i folketoget. Han sier støtten og de positive tilropene fra folk langs løypen gjorde godt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway