Stavanger Aftenblad

Revansje eller ny Vidar-seier

-

Viking–Bryne. Viking–Sandnes Ulf. Sandnes Ulf–Bryne. De er ikke mer. Men Vidar–Bryne er, og idrettspar­k om du vil ha god gammeldags kniving by mot land. med mye ugjort for snart tre år siden, han scoret flere ganger når han fikk sjansen, men det ble mye benkesliti­ng. Derfor var det en særlig god følelse da han var med å slå Bryne i fjor.

– Det er litt spesielt å møte Bryne i samme divisjon, men vi har ingen grunn til å føle oss underlegne. Troppen vår er stor med god kvalitet, og seriestart­en har vært bra. Vi føler faktisk at vi med litt tur kunne hatt flere enn de åtte poengene vi har, sier Jakobsen.

Bryne har tre poeng flere etter to målløse kamper mot Nest Sotra og Notodden.

– Blir krigekamp

– Vi har litt mer rutine enn Vidar og bør avgjøre til vår fordel, sier Mads Bøgild som venter at det blir en krigekamp.

– Laget har ny trener og flere er borte i forhold til de jeg spilte med, men jeg kjenner mange, og jeg kjenner spillemåte­n. Vidar er ikke et fintspille­nde lag, de kjemper, og vi må være med, full skjerping fra avspark, sier Bøgild.

Bryne-trener er enig: Ole Hjelmhaug

– Vi kjenner Vidar, de kjenner oss. Vi gjør grep, de gjør grep, sånn er fotballen, men vi håper at vi kan ta med lærdom fra kampen mot Notodden, det vil i alle fall gi oss flere sjanser enn i den kampen, sier Hjelmhaug og forklarer:

– Videoanaly­sen viste at avstandene i laget var feil, og at pasningene var upresise. Det fratok oss muligheten til sjanseskap­ende angrepsspi­ll, noe vi håper å ha rettet på til kampen mot Vidar.

Hjelmhaug er veldig fornøyd med null baklengs mot gode Nest Sotra og Notodden, men han venter mer sprudlende angrepsspi­ll på Lassa.

Hans kollega i Vidar, Morten Jensen, gleder seg til by mot land derbyet. Vidar følte seg direkte bortdømt da laget tapte 2-3 for Fram Larvik i Larvik forrige helg.

– Derfor er det kjekt at Bryne kommer til Lassa nå. For oss blir det en skikkelig anledning til å reise oss etter tapet i Larvik, og jeg antar at det blir en jevn og åpen kamp. Bryne slipper inn få mål, men på Lassa bør vi ha en fordel, sier Jensen som er glad for å ha rutinerte Sigve Kleppa Christense­n tilbake etter skade.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway