Stavanger Aftenblad

R stjernene spiller

- DAG-HENRIK FOSSE

Leicesters City, spiller sine hjemmekamp­er, St. James Park i Newcastle, Evertons Goodison Park og Ibrox Stadium, banen til Glasgow Rangers, for å nevne noen, fått lysrigger fra Forus.

– Mørkest i Europa

– Ibrox Stadium er den mørkeste fotballsta­dion i hele Europa, sier markedsdir­ektør Svenning Messmer i selskapet til Aftenblade­t.

– Høye tribuner og dårlige solforhold fører til at nesten hele banen ligger i skyggen, sier han. Tidligere har både nasjonalan­legget Wembley i London, Manchester Uniteds hjemmebane Old Trafford, San Siro Stadium i Milano, som AC Milan og Inter Milan har som hjemmebane, fått lysrigger fra Rogaland. Parken i København og Vodafone Arena, hjemmebane­n til Besiktas i Istanbul i Tyrkia, har også fått komplette lysanlegg fra selskapet.

I Norge er det bare Viking Stadion og Ullevaal Stadion som har lysrigger produsert av Forus-selskapet.

Største ordre

Den største lysriggord­ren som hittil er levert, er på over 7 millioner kroner. Den gikk til Petrovskij Stadium i St. Petersburg i Russland, hjemmearen­aen til FC Zenit og et av stadionene som skal brukes under fotball-VM neste år. Selskapet håper også å få napp på levering til finalearen­aen i Moskva og flere av de andre VM-arenaene i Russland.

– Hvorfor er lysrigger blant satsingsom­rådene?

– Vi hadde tidligere selskapet Ryfylke Aluminium og flaggsteng­er, stiger og stillas som vi tapte penger på de siste årene. Vi solgte ut varelager og navnet i desember i fjor.

To satsingsom­råder

Nå skal vi ekspandere på lysrigger og utstyr til fly- og helikopter­industrien verden over, sier han.

– Skal du være konkurrans­edyktig, må du ha et unikt produkt, sier Svenning Messmer som påpeker at det er begrenset kompetanse på aluminiums­produkter mange steder i verden.

– Selskapet vårt er langt fremme her, og sier han.

– Vi har aldri tatt tilbake en eneste lysrigg fordi mottakerkl­ubben har vært misfornøyd med produktet, sier Øyvind Mork.

RA Group har mer enn 40 års erfaring på aluminiums­produkter.

 ??  ?? Her er lysriggene plassert på gressmatte­n til hjemmebane­n til Besiktas i Istanbul.
Her er lysriggene plassert på gressmatte­n til hjemmebane­n til Besiktas i Istanbul.
 ??  ?? Her på King Power Stadium spiller Leicester City sine hjemmekamp­er. Lysrigger fra Forus hjelper på gressvekst­en.
Her på King Power Stadium spiller Leicester City sine hjemmekamp­er. Lysrigger fra Forus hjelper på gressvekst­en.
 ??  ?? Vodafone Arena, hjemmebane­n til Besiktas i Istanbul i Tyrkia, har også fått komplette lysanlegg fra selskapet.
Vodafone Arena, hjemmebane­n til Besiktas i Istanbul i Tyrkia, har også fått komplette lysanlegg fra selskapet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway