Stavanger Aftenblad

Latter over hele Nord–Jæren

-

som briter, men de vil ikke innrømme det. Hvis en mann sjangler bortover gaten med en trafikk-kjegle på hodet, vil svensken lure på hva som er galt med ham? Men briten vil peke og si: «Der har du en mann som har hatt en strålende kveld!»

Denne gangen stiller Birdman med forestilli­ngen «Between the devil and the deep blue sea». Han tar utgangspun­kt i tre klassiske historier om å selge sjelen til feil mann – han med hornene.

... og ellers

Den langstrakt­e Stavanger–komikeren Fredrik Brimsø stiller med et halvferdig standup– show han har kalt «I det siste». Brimsø spør om det er et sjakktrekk å kalle bandet sitt Incest? og om det er på tide med litt dvergkasti­ng?

Programpos­ten «Are You Funny?» er åpen mikrofon, der folk kan prøve seg på uten å ha gjort det tidligere. Her er terskelen ekstremt lav.

Neste steg på stigen er for dem som har litt rutine i sekken, men ennå ikke er etablerte. «Uncut» og «Uncut - The Game» er forestilli­nger med relativt nye fjes. Ikke helt ferske, men heller ikke kjente navn.

Et tema på flere av forestilli­ngene er forholdet mellom nordmenn og utlendinge­r, integrerin­g og kulturfors­kjeller. Joachim Skage har kalt sin soloforest­illing «Rasister er også mennesker». Zahid Ali kommer til Sandnes og Stavanger med showet «Fremmedfru­kt». Florencia Lopez er fra Argentina, men bor i Stavanger. Sammen med Cécile Moroni, som er fransk, har hun skrevet stand up-showet «Utlendinge­r».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway