Stavanger Aftenblad

Du er unik

- DAGENS ORD EGIL S. EIDE

Hva er det som gjør at så mange i min generasjon, også i kristne miljøer, har så svak selvfølels­e? Kan det tenkes at forkynnels­en har fokusert ensidig på at mennesket er en synder og skyldner og ikke har løftet godt nok fram at mennesket er skapt i Guds bilde med ukrenkelig verdi og verdighet?

Du har all grunn til å rette ryggen og løfte hodet. Blant jordens milliarder er det ikke to som er helt like, selv ikke encellede tvillinger. Et menneskes genetiske kode gjentas aldri. Gud skaper bare originalby­gde spesialmod­eller. Er ikke det fenomenalt, og skulle det ikke hjelpe deg til å akseptere deg selv og være deg selv?

Alle har vi vel et eller annet som vi gjerne ville forbedre og forandre. Også en person med to doktorgrad­er kan slite med selvbildet. Dette har ikke å gjøre med tanken, men med følelsen. Men i følge Bibelen er du en unik og enestående person. Det finnes ikke din make. Du er håndlaget. «Made in heaven». «Men nå, Herre, du er vår far! Vi er leire, du er den som former oss, alle er vi verk av din hånd». Jesaja 64,7.

«Hvem er du mitt barn? Hvem bor i deg? Du ble gitt meg som et emne, tilhugget fra naturens hånd. Jeg formet en del, men det ble bare sliping i kantene. For du var og er deg selv. En personligh­et, sprunget fram fra en kilde jeg bare aner. Og, jeg vil at du skal være deg selv, helt spesiell. Din personligh­et bør ikke skrelles vekk, men støttes, utvikles og foredles». Fra Magnhild Hauger: «Mitt barn».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway