Stavanger Aftenblad

En 26 år gammel spiss fra Gambia kan ødelegge begge muligheten­e.

-

Det handler om cup, veien til Ullevaal og kampen om Kongepokal­en, og det handler om en mulig interessev­ekker i 3. runde.

Betingelse­n er at Viking beseirer EIK i Egersund torsdag, og at enten Sandnes Ulf eller Bryne eller begge vinner sine 2. rundekampe­r i morgen borte mot henholdsvi­s Nest Sotra og Jerv fra Grimstad.

Har scoret alle EIKs mål

Ikke noe er en selvfølge.

Etter tre uavgjorte kamper på rad, sist 1–1 mot Vidar, reiser Bryne til Grimstad som outsider, og bookmakern­e gir klart lavest odds på cupbombe i Egersund.

I Okka by møter Viking en forholdsvi­s ukjent gambier som har scoret alle EIKs fem mål så langt i 2. divisjon.

Bubacarr (Bob) Sumareh meldte seg for Kopervik før sesongen 2012/13, året etter ble han fanget opp av Vard Haugesund.

Han scoret 35 mål på 64 kamper for Vard. Det gjorde spissen interessan­t for flere, deriblant Sandnes Ulf, Bryne og EIK.

26-åringen fra vestafrika­nske Gambia valgte Tigrene. Uten Sumareh hadde det sett stygt ut for den ambisiøse klubben som har én seier, fire uavgjort og ett tap på seks seriekampe­r. Målforhold­et er 5–5,

– Verken Viking eller vi har vært gode i det siste. Cupkampen kan Viking vippe sin vei slik at laget spiller på seg selvtillit, eller vi kan gjøre det enda verre for dem, sier EIK–trener Olafur Ørn Bjarnason til Aftenblade­t.

To lag som scorer lite

Islendinge­n som blant annet er seriemeste­r for Brann (2007), er inne i sin første sesong som trener for EIK. Han disponerer en solid gruppe, men laget har slitt må lage målsjanser.

I siste seriekamp, borte mot Hønefoss (1-1), var fem offensive spillere ute av ulike årsaker. Talentet Morten Bjørlo fra Jørpeland blir trolig borte hele sesongen med ryggproble­mer, det kan også skje for Kenneth Grande.

Sverre Larshus Larsen og Kristoffer Rasmussen er klare mot Viking, Henning Romslo som har tre kamper karantene etter rødt kort i seriekamp, er usikker.

– Det er ingen unnskyldni­ng, vi burde skapt mer, men flyten i det offensive spillet blir påvirket når så mange offensive er ute.

43-åringen som blant annet spilte sammen med Sandnes Ulfs trener, Bengt Sæternes, i Brann, har som spiller opplevd det Viking opplever nå.

– Skummelt for oss

– Jeg har sett flere av Vikings kamper, laget var ikke bra mot Sandefjord og Sogndal, men fikk dårlig betalt i kampene mot Rosenborg og Brann.

– Det er skummelt om vi tror at det skal gå greit å vinne, slik

 ?? FOTO: ERIK ØGREY PETTERSEN ?? Gambieren Bob Sumareh kan bli vanskelig å stoppe for Viking i cupkampen mot EIK i Egersund torsdag.
FOTO: ERIK ØGREY PETTERSEN Gambieren Bob Sumareh kan bli vanskelig å stoppe for Viking i cupkampen mot EIK i Egersund torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway