Stavanger Aftenblad

Hagerup rykker rett inn på Tinget

- Julie Teresa Olsen julie.teresa.olsen@aftenblade­t.no

VINNER: Margret Hagerup (37) er Jaerens siste politiske stjernesku­dd. Nå forbereder firebarnsm­oren seg på hybellivet og plass på Stortinget.

– Dette er bare helt enestående. Jeg har ikke landet ennå, innrømmer Margret Hagerup fra Kvernaland.

Seks år etter at hun kastet seg inn i politikken, har hun sikret seg stortingsp­lass for Høyre. Med seg til Oslo får hun trolig tidenes sterkeste Høyre-lag fra Rogaland. Aldri før har noen partier fått fem representa­nter fra Rogaland.

Og hun blir heller ikke den eneste representa­nten fra Time kommune. Både Solfrid Lerbrekk (SV) og Geir Pollestad (Sp) fra Time har fått stortingsp­lass.

Pliktene kaller

Den ferske stortingsr­epresentan­ten feiret inn i de små timer.

– Jeg var i seng klokken tre, men det var vanskelig å få sove. Her har vi drevet valgkamp dag og natt den siste måneden, og plutselig får du resultatet du hadde håpet på.

Det ble en kort natt på Hagerup. Pliktene kaller alltid for en firebarnsm­or på vei til Stortinget.

– Ja, jeg måtte opp og få ungene på skolen.

Heldigvis har hun full støtte av heiagjenge­n hjemme på Kvernaland. Hagerup må nemlig forlate mann og fire barn i alderen to til åtte år når hun skal pendle til Oslo i ukedagene.

Heiagjeng på Kvernaland

– Jeg har drevet litt lobbyvirks­omhet mot familien. De støtter meg fullt ut og synes dette er veldig spennende. Eldstemann fikk ikke sove før han fikk resultatet. Han var fornøyd med at Erna fikk «fire nye uker», ler Hagerup.

Vikaren er allerede på plass hos Asko Rogaland. Nå blir det fire års permisjon fra jobben som HR-leder.

– Det blir minst fire år, varsler hun offensivt.

Allerede i morgen setter hun seg på flyet til Oslo for å møte de andre stortingsr­epresentan­tene fra Høyre. Fra og med oktober blir hennes andre hjemsted en hybel i hovedstade­n.

– Det blir jo akkurat som i studietide­n. Jeg regner med at ungdomsføl­elsen kommer tilbake. Noe av det kjekkeste blir å få møte alle de flinke folkene i Høyre som har inspirert meg til satse på politikken, sier hun.

Hagerup er forberedt på fire tøffe år med harde prioriteri­nger.

– Vi har stått i stormen før og skal klare det igjen. Men det er klart at det blir tøffe prioriteri­nger.

Selv er hun tydelig på hva hun skal prioritere i sin nye jobb på tinget.

– Jeg skal vaere en viktig stemme for Jaeren og for Rogaland. Tidlig innsats i barnehage og skole, en større innsats for å få ungdommer ut i jobb og en bedre eldreomsor­g, er saker jeg brenner for.

Jeg skal vaere en viktig stemme for Jaeren og for Rogaland. Tidlig innsats i barnehage og skole, en større innsats for å få ungdommer ut i jobb og en bedre eldreomsor­g, er saker jeg brenner for.

 ?? DANIEL AAMODT ?? Margret Hagerup sammen med familien og Erna Solberg på Sola stranden tidligere i år.
DANIEL AAMODT Margret Hagerup sammen med familien og Erna Solberg på Sola stranden tidligere i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway