Stavanger Aftenblad

Her er «jaerstolen» på Stortinget

- Ina Gundersen ina.gundersen@aftenblade­t.no

BRYNE: Hele tre stortingsr­epresentan­ter kommer fra Time kommune. Her ser du den nye «jaerstolen».

Geir Pollestad (Sp) er rutinert stortingsp­olitiker. Margret Hagerup (H) er kjent fra kommunepol­itikken i Time, mens Solfrid Lerbrekk (SV) har hatt en lynkarrier­e i sitt parti.

– Det er viktig for en region å vaere represente­rt på Stortinget. Time har nå 6000 velgere per stortingsr­epresentan­t. Det er veldig spesielt. Jeg mener det har noe å si for Jaeren som helhet. Det er viktig å ha gode, lokale representa­nter. Fordelen med å ha sitt utgangspun­kt i Jaeren og Time er at en har en fot i Dalane og en på Nord-Jaeren, sier Pollestad.

Dagen etter valget møttes de tre.

Jaerbuen i Regjeringe­n

En av dem er som kjent i posisjon, og to i opposisjon. I tillegg kommer samferdsel­sminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) fra Bryne.

– Det er viktig å ha folk i regjerings­apparatet også, selv om jeg gjorde det jeg kunne for å få byttet ham ut. Selv om Solvik-Olsen har bosatt seg i Oslo-området, teller det også. Men en lengter hjem og blir nok mer oppmerksom på det som skjer i regionen her, mener Pollestad.

– Jo naermere ting er, jo lettere er det å ta det med seg. Geografi betyr selvsagt noe. Jeg opplever at vi alle tre har drevet valgkamp med at vi er jaerbuer og ikke nødvendigv­is knyttet til Time. Vi snakker vanligvis om en rogalandsb­enk på Stortinget, nå får vi også en jaerstol der. Selv om vi tilhører forskjelli­ge partier, så er det tradisjon på rogalandsb­enken å samarbeide på tvers. Jeg tenkte det var på tide å komme i gang.

Dette kan de vaere enige om Pollestad mener de tre har flere saker der de har felles interesse:

– Vi har felles interesse av å løfte fram samferdsel på Jaeren. Jeg tror også vi har en felles interesse i å få fram utfordring­er som deler av naeringsli­vet fremdeles opplever. Vi har hatt en valgkamp der det har vaert snakket mye om at det går godt i Norge, men det er fortsatt tøffe tider i deler av industrien. Innen samferdsel dreier det seg om dobbeltspo­r på jaerbanen og at Jaeren burde hatt riksveifor­bindelse. I dag har vi kun fylkesveie­r. Slike saker, sier han.

– Dette skal dere snakke om allerede nå?

– I dag blir det nok litt løst og fast. Jeg tror folk er litt trøtte og slitne etter valgkampen. Så får jeg gleden av å vaere den rutinerte. Hvis jeg kan bidra med råd og tips, så gjør jeg gjerne det. For selv om vi er uenige politisk, vil vi hverandre vel.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Jaerbuene Margret Hagerup (H), til venstre, Geir Pollestad (Sp) og Solfrid Lerbrekk (SV) skal alle represente­re Rogaland på Stortinget.
FREDRIK REFVEM Jaerbuene Margret Hagerup (H), til venstre, Geir Pollestad (Sp) og Solfrid Lerbrekk (SV) skal alle represente­re Rogaland på Stortinget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway