Stavanger Aftenblad

Med Ap-fiasko tror han det blir vanskelige­re å få fast jobb igjen

- Elisabeth Seglem elisabeth.seglem@aftenblade­t.no

DAGEN DERPÅ: For fire år siden stemte han Frp, så kom oljekrisen og han mistet jobben. Det ble utslagsgiv­ende. – For meg ble det Ap denne gang, sier Thomas Johannesen i porten på Rosenberg.

Høstnatten ligger ennå mørk og våt over verftet på Buøy idet de første arbeiderne strømmer mot den åpne porten. De haster avgårde for å stemple seg inn «på gamlemåten». Klokken har knapt passert halv sju, men de har ikke ett minutt å miste.

Ønsket et skifte

Thomas Johannesen stopper opp. Han jobber med Martin Linge-prosjektet på lageret inne på verftet. Hvor lenge han har jobb, vet han ikke sikkert.

– For meg ble det Ap denne gang. Jeg ville prøve noe nytt, og leste i partiprogr­ammet at de vil ta bort den utstrakte bruken av midlertidi­g ansatte. Jeg har slitt litt med dette selv, etter at jeg ble arbeidsled­ig, sier Thomas Johanessen.

Havnekoord­inatoren mistet jobben i Risavika Havn og gikk ledig lenge før det dukket opp en mulighet ved Sandnes Havnetermi­nal.

– Jeg var ledig lenge, over ett år. Jeg kjenner mange andre som også mistet jobben. En del av dem er tilbake i jobb nå, sier Johanessen, som bor i naerheten.

Solberg fikk tillit

Det ble ingen ny regjering med Jonas Gahr Støre som statsminis­ter, selv om Ap gikk mindre tilbake i Rogaland enn i landet som helhet.

I tillegg gjorde SV et godt valg og fikk fagarbeide­ren fra Ekofisk-feltet, Solfrid Lerbrekk inn på Stortinget. Men det ble Erna Solberg som fikk fornyet tillit som regjerings­sjef.

– Jeg skal ha en uke i Spania iallfall, så får vi se hvor jeg kommer til å jobbe framover. Kanskje blir det Clas Ohlson, smiler Johannesen.

Valgresult­atet er langt fra noe alle interesser­er seg for utenfor Rosenberg-porten.

Tre godt voksne menn i kjeledress og hjelm smiler og rister på hodet. De snakker ikke norsk, og har heller ikke stemt. Det samme gjelder et par unge menn, som høflig peker mot porten.

Marius Rokstad stopper opp og smiler. Han er fornøyd.

– Resultatet ble greit. Jeg stemte borgerlig, Høyre ble det vel. Jeg synes de har styrt greit de siste fire årene. Det har vaert krise, og vi får aldri vite om en annen regjering hadde fått noe mer ut av situasjone­n, sier småbarnsfa­ren.

Rød bastion

For mange på verftet er det nok en «blåtirsdag», tror han.

– Det er ganske rødt her på Rosenberg. De fleste hadde tenkt å stemme rødt, ja. Det har vaert mye snakk om Ap, bekrefter Marius Rokstad.

Om ikke alle er interesser­t i å diskutere arbeidsfor­hold og samfunnsut­vikling utenfor porten på Rosenberg, så sørger fagforenin­gen for å holde den politiske fanen høyt.

Tre dager før valget sa klubbleder­en til Aftenblade­t at han syntes det var «frekt av regjeringe­n å ta aeren for bedre tider.».»

Da regjeringe­n endelig kom med en krisepakke, gikk mye av pengene til andre deler av landet og for eksempel byggenaeri­ngen, mente klubbleder Roy Inge Nilsen.

Rosenbergk­lubben takket nei til valgkampbe­søk fra olje- og energimini­ster Terje Søviknes sist uke, men åpnet opp for at kveldskift­et på Rosenberg skulle får besøk av LO-leder Hans Christian Gabrielsen forrige mandag.

Onsdag hadde Rosenberg verft besøk av lokale Ap-politikere på klubbkonto­ret.

 ?? JARLE ASLAND ?? Thomas Johannesen stemte Frp ved forrige valg, men gikk til Ap denne gang. - Jeg ville prøve noe nytt. Ap ville ta bort den økte bruken av midlertidi­ge ansettelse­r. Det ble viktig for meg, etter at jeg selv mistet jobben, sier havnekoord­inatoren.
JARLE ASLAND Thomas Johannesen stemte Frp ved forrige valg, men gikk til Ap denne gang. - Jeg ville prøve noe nytt. Ap ville ta bort den økte bruken av midlertidi­ge ansettelse­r. Det ble viktig for meg, etter at jeg selv mistet jobben, sier havnekoord­inatoren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway