Stavanger Aftenblad

Petroleums­tilsynet bekymret etter klar tilbakemel­ding

- Erlend Skarsaune erlend.skarsaune@aftenblade­t.no

STAVANGER:

For administre­rende direktør Anne Myhrvold i Petroleums­tilsynet er det bekymrings­fullt hvis verneombud og tillitsval­gte lurer på om det er vits i å gi beskjed.

At tillitsval­gte og verneombud nå har så liten tro på Petroleums­tilsynet at de lurer på om det er noen vits i å ta kontakt, gjør tilsynsdir­ektør Anne Myhrvold bekymret.

– Ja, jeg synes det er bekymrings­fullt å høre sånne kommentare­r via media. Vi er opptatt av samarbeid mellom partene, og det er noe vi har satt høyest på vår agenda i år. Vi er avhengig av å ha en tett og god dialog, også med verneombud og tillitsval­gte, og vi oppfordrer til mer direkte dialog så vi kan forstå hva som foregår. Og det har vi også, vi har møter med fagforenin­ger og verneombud jevnlig og i våre tilsyn har vi alltid samtaler med verneombud­ene, sier hun.

– Forskjelli­ge roller Myhrvold understrek­er at for henne er partssamar­beidet mellom ulike aktører i oljebransj­en – ansatte, bedrifter og myndighete­r – en baerebjelk­e i industrien.

– Vi har ulike roller. Men vi må få samarbeide­t til å fungere for å unngå ulykker og skader, så vi kan ha en forsvarlig industri.

– Har de rett i kritikken av Petroleums­tilsynet?

–Vi har forskjelli­ge oppfatning av noen enkeltsake­r, men det er viktig å trekke frem at det i mange saker samarbeide­s godt.

– Er det for tette bånd mellom oljeselska­pene og tilsynsmyn­digheten?

– Min arbeidsgiv­er er Arbeidsdep­artementet, og de vurderte min habilitet da de ansatte meg. Jeg har ingen kommentar ut over det, men jeg tror det er en styrke at vi kjenner industrien. Habilitet er en problemsti­lling vi skal vaere tydelige på og noe vi er opptatt av.

– Er respekten for Petroleums­tilsynet svekket?

– Jeg er opptatt av at Petroleums­tilsynet skal gjøre en god jobb, og da er vi avhengig av å få tilbakemel­dinger. Vi er lydhøre for områder vi kan forbedre oss på. Derfor er vi også positive til revisjonen Riksrevisj­onen skal gjøre. Det vil bidra til å belyse forbedring­spunkter og vaere noe vi skal laere av.

– Tas alvorlig

Myhrvold mener ikke situasjone­n i bransjen nå er sånn at pålegg fra Petroleums­tilsynet ikke blir tatt alvorlig av oljeselska­pene.

– Nei, det er ikke vår erfaring. Selskapene kan ikke velge bort å følge pålegg vi gir. De må hele tiden jobbe for å vaere i samsvar med regelverke­t, og det er noe de tar alvorlig. Og vi følger opp, sier administre­rende direktør Anne Myhrvold i Petroleums­tilsynet.

 ?? TOMMY ELLINGSEN ?? Administre­rende direktør Anne Myhrvold ønsker en tett dialog med verneombud og tillitsval­gte, men er ikke enig i kritikken av Petroleums­tilsynet.
TOMMY ELLINGSEN Administre­rende direktør Anne Myhrvold ønsker en tett dialog med verneombud og tillitsval­gte, men er ikke enig i kritikken av Petroleums­tilsynet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway