Stavanger Aftenblad

Inger Lalim 90 år

-

Vardeneset BK, gutter 2003:

Stående bak fra venstre: Vår «frøken» Inger Lalim fyller snart 90 år og vi som var hennes første elever ved Johannes skole vil gjerne fortelle henne hvor mye hun har betydd for oss.

Inger Lalim ble født 14. september 1927 i Førde/Sveio som nummer to i en søskenflok­k på fem.

Hun tok laererskol­e-eksamen ved Stord laerarskul­e i 1949. Der gikk hun fire år i samme klasse som Peder Lalim som hun senere giftet seg med. De fikk begge laererstil­linger i Stavanger i 1949.

Inger Lalim ble klassefors­tander for ca. 20 forventnin­gsfulle 7-åringer på Johannes skole. Hun fortsatte som en engasjert og innsiktsfu­ll laerer for denne klassen i sju år. I ettertid har hun fortalt at hun undret seg på om vi kanskje ble lei av henne. Tvert imot, vi syntes at vi hadde vaert svaert heldige.

Klassen har kommet sammen noen ganger i løpet av de 61 årene siden vi sluttet på Johannes skole og fru Lalim har vaert sammen med oss de fleste gangene. Hver gang fikk vi «elever» en følelse av å bli husket og verdsatt. Fru Lalim viste interesse for hver og en av oss slik hun gjorde den gang hun var vår laerer.

Vi laerte av henne at utdannelse var viktig, men det var like viktig alltid å gjøre sitt beste og å ta godt vare på hverandre. Fru Lalim har sagt at hun oppfattet oss som en snill klasse. Det er vi enige i, og vi mener at hennes holdinger til oss var sterkt medvirkend­e til dette.

Inger Lalim arbeidet til sammen i 10 år ved Johannes skole med et avbrudd på fem år i forbindels­e med at sønnen Torstein ble født.

I perioden 1965 til 1991 arbeidet hun

Første rekke fra venstre: ved Eiganes skole. Det meste av denne tiden var hun spesialped­agog for elever med laerevansk­er i norsk og matematikk.

Inger Lalim har i det meste av sitt voksne liv vaert bosatt på Nedre Stokka. Her har hun vaert aktiv i Stokka menighet, med kirkering, menighetsb­lad (redaksjon) og menighetsr­åd.

Hun har vaert en enestående farmor for sine fire barnebarn. Nå gleder hun seg over å vaere oldemor til lille Peder på to og ethalvt år.

Inger Lalim bor nå i en leilighet på Trekanten Worsegaard­en hvor dagen skal feires i Kiellandst­uen.

«Jentene» hennes som gikk ut 7-klasse på Johannes i 1956 sender herved de aller beste ønsker for dagen til en unik laerer og et flott menneske.

 ?? STEFAN MERENYI ?? Under sommerens Vildbjerg Cup vant laget B-finalen med først å vinne semifinale­n med 3-2 over danske MIF/NSU og i finalen ble det 3-1 over danske Støvring IF. Dermed kom laget hjem med en fin pokal. På sju kamper ble det 15-7 i målscore. Klubben har 14...
STEFAN MERENYI Under sommerens Vildbjerg Cup vant laget B-finalen med først å vinne semifinale­n med 3-2 over danske MIF/NSU og i finalen ble det 3-1 over danske Støvring IF. Dermed kom laget hjem med en fin pokal. På sju kamper ble det 15-7 i målscore. Klubben har 14...
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway