Stavanger Aftenblad

Naerbøs unge må naerme seg eliten

-

på de unge slik vi håpet. Det går ikke i hundre hele tiden, spillerne blir flinkere til å vurdere muligheter, mener treneren.

Trenerpar i ti år

Haugseng og Robin Rosander Haugseng har fulgt de aller fleste spillerne gjennom ni og ti år allerede, fra gutter 10. 1998 og 1999-modellene blir 19 og 20 år når årets sesong går inn i 2018.

– I klubben har målsetting­en vaert elitespill i 2020. Det kan skje før, men vi har ikke hastverk, sier treneren som innser at enkelte av spillerne blir fristet av klubber på høyere nivå.

47-årige Haugseng med masse erfaring fra spillerkar­riere i SIF, Viking og landslaget, er forberedt på en tøffere sesong enn sist.

– Våre vokser, utvikler seg og blir bedre, men der vi overrasket mange forrige sesong etter opprykk fra 2. divisjon, er motstander­ne obs og klare nå.

– Vi skal vise at vi er mentalt klar for det, at vi er modne nok, understrek­er han.

– Hvem blir de sterkeste lagene i 1. divisjon?

–Runar er klar favoritt, har blant annet hentet dansken som spilte i Bodø og var eliteserie­ns klart beste keeper forrige sesong.

– St. Hallvard blir helt sikkert bra, og Sandefjord som har et like ungt lag som vårt. Dessuten møter vi mange fysisk sterke som helt sikkert vil dunke og la våre kjenne litt her og litt der.

–Hva må til for at Naerbø skal holde tak i toppen?

– To målvakter som fungerer på høyt nivå, kommer det uten betenkning. Islendinge­n Svavar Mar Olafsson og Halvor-Elias Naerland skal sørge for det.

– Vi spiller bra forsvar og bra angrep. Med gode keeperpres­tasjoner får vi også inn kontringen­e. Det er en av våre styrker, mener Rune Haugseng.

Utenom Stormo Stegavik er troppen svaert ung, danske Mike Würtz Lønne (21) er ny strekspill­er etter at Kaj Sindre Steinbru ga seg, 16- og 17-åringer fyller på, talenter og landslagss­pillere, men:

– Hadde vi hatt en til med stor rutine, kunne vi vaert helt i toppen, sier treneren.

PS: Runar startet sesongen søndag med 30–25 mot Lillestrøm.

 ?? SVEIN HAGEN ?? 1998-modellen Andreas Horst Haugseng og lagkamerat­ene naermer seg et så voksent nivå at Naerbø også må naerme seg eliteserie­n. Laget bør kjempe helt i toppen av 1. divisjonst­abellen.
SVEIN HAGEN 1998-modellen Andreas Horst Haugseng og lagkamerat­ene naermer seg et så voksent nivå at Naerbø også må naerme seg eliteserie­n. Laget bør kjempe helt i toppen av 1. divisjonst­abellen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway