Stavanger Aftenblad

Flere støtter Hegerbergs kritikk

- Odd Inge Aas

FOTBALL: Sentrale deler av Ada Hegerbergs landslagsk­ritikk går igjen i spillernes egen EMevalueri­ng.

Det skapte bølger i Fotball-Norge da det for to uker siden ble kjent at Ada Stolsmo Hegerberg (22) takket nei til videre landslagss­pill etter sommerens mislykkede EM.

22-åringen pekte blant annet på svakheter i kommunikas­jonen fra trenerne og manglende takhøyde for å vaere seg selv og sette tydelige krav i laget.

Spillere som Maren Mjelde og Caroline Graham Hansen sa tidlig at de ikke kjente seg igjen i kritikken, mens Norges Fotballfor­bund sa at avgjørelse­n og kritikken kom «som lyn fra klar himmel».

I spillernes egen EM-evaluering går imidlertid flere av punktene fra Hegerbergs kritikk igjen.

Tar det internt

– Ja, det gjør jo det. Forskjelle­n er vel bare at hun tar det i mediene mens vi tar det internt. Hun har noen gode poenger, det er slike ting vi tar internt og jobber med på og mellom samlingene. Nå er det på bordet, og nå må vi ta tak i de tingene, sier Elise Thorsnes.

I forbedring­spunktene hos seg selv trekker spillerne frem «høyere engasjemen­t på banen, fyre hverandre opp» og «i større grad gå i seg selv for å finne ut hvorfor hver enkelt ikke presterer opp mot sitt beste».

En annen som har lang fartstid på laget er keeper Ingrid Hjelmseth. 37-åringen mener det viktigste etter et mislykket mesterskap er at alle går i seg selv og ser hva de kan gjøre bedre.

– Det er lettere å gå videre når man har røsket opp i det som er der, sier Stabaek-spilleren.

Hun er enig i at laget pekte på mange av de samme forholdene som Hegerberg, spesielt når det gjelder tydelighet i kommunikas­jon og tilbakemel­dinger.

– Ja, der er jeg og gruppen enig med henne. Det er noe vi må jobbe med, det er en svakhet på jentesiden at man kan vaere litt for snill. Det er viktig at vi som gruppe sier til treneren at vi vil at han skal kreve mer, og at vi sier til hverandre at vi må tørre å kreve mer av hverandre så vi kan løfte oss.

Bedre kommunikas­jon Caroline Graham Hansen sier at kommunikas­jonen absolutt ikke er dårlig på alle områder, men at laget nå har tatt opp de områdene de ikke mente var gode nok.

– Vi må sørge for at den blir bedre. Så er ikke kommunikas­jon noe som er enveis, det går begge veier. Spillerne må også sørge for at den blir bedre på de områdene hvor den ikke har vaert god nok med trenerne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway