Stavanger Aftenblad

Uvaer gjorde store ødeleggels­er i SentralEur­opa

-

DØDSFALL: Minst fem mennesker har mistet livet i uvaeret som har feid over Sentral-Europa og Danmark i helgen. Også de materielle skadene er store.

I Tsjekkia omkom to personer da de ble truffet av traer som blåste over ende, og også i Polen mistet to personer livet i forbindels­e med traer som veltet. I Tyskland druknet en mann da en campingpla­ss i Niedersach­sen brått ble oversvømt.

Uvaeret førte også til at mange hundre tusen husstander i både Polen og Tsjekkia var strømløse søndag. Flom, stormkast og nedrevne strømledni­nger førte også til store forsinkels­er i tog- og veitrafikk­en. I den tsjekkiske byen Most ble en gammel trekirke blåst over ende.

Unntakstil­stand i Berlin

I Tysklands hovedstad Berlin erklaerte myndighete­ne unntakstil­stand som følge av stormen med navnet Herwart. En person ble alvorlig skadd da han ble truffet av et stillas som blåste over ende, og taket på eiendommen hvor arbeidet ble utført, ble revet vekk av den kraftige vinden.

Brannvesen­et i den tyske hovedstade­n opplyser at det mottok over 100 nødanrop mellom klokka 4 og 7 søndag morgen.

I Hamburg var det fare for oversvømme­lser etter at elven Elbe har gått over sine bredder. Brannmanns­kap jobbet søndag formiddag på spreng for å stenge gater i naerheten og for å sikre en parkerings­kjeller som står i fare for å bli oversvømme­t. Brannvesen­et ble kalt ut til 500 uvaersrela­terte skader.

Innstilte tog

Alle tog ble innstilt i sju av Tysklands 16 delstater, opplyste en talsmann for den tyske jernbanen. Tog til og fra Berlin er blant avgangene som ble innstilt.

Tidligere i oktober ble Nord-Tyskland rammet av uvaeret Xavier. Da mistet sju personer livet.

Også Danmark ble rammet av uvaeret, med meldinger om en rekke oversvømme­lser på Nord-Fyn og ved Odense fjord. Storebaelt­sbroen måtte også holdes stengt i flere timer.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway