Stavanger Aftenblad

Unggutt leverte, men Oilers sliter i motbakke

- Kjetil Flygind

ISHOCKEY: Det er ikke keeperplas­sen som er problemet i Oilers. Det beviste Jakob Opsahl (18) i Henrik Holms sykdomsfra­vaer.

Stavanger Oilers gikk på sesongens tiende tap på 15 forsøk da Vålerenga vant 2–1 i Furuset Forum lørdag.

Aller bakerst hos kriseramme­de Oilers gjorde 18 år gamle Jakob Opsahl (18) det han kunne for at Oilers-uken kunne rundes av med tre strake seiere.

– Jakob sto en bra kamp. Veldig morsomt at han fikk komme inn og spille fra start. Det var synd vi ikke klarte å spa på nok i 60 minutter så vi kunne gitt Jakob en seier. Det fortjente han, sier Oilers-trener Pål Gulbrandse­n.

Sykt god

Men etter seier over Storhamar, straffesei­er(!) over Kongsvinge­r, var det null poeng og kjente problemer i hovedstade­n lørdag.

Men det skal ingen laste Jakob Opsahl for.

– Jeg synes det gikk greit, jeg. Jeg føler jeg holdt laget inne i kampen lenge. Men målet jeg slapp inn i undertall, det burde jeg avverget. Men ellers var det en helt grei kamp, sier Opsahl etter kampslutt.

Henrik Holm var en av fem Oilers-fravaer til møtet med Vålerenga. Holm testet seg på lørdagens morgentren­ing, men ga kjapt beskjed til unggutten: – Jeg står ikke.

Dermed var det bare 18-åringen å gjøre seg klar.

– Jeg har ikke så mange rutiner jeg må gjennom før kamp,

for så det er ikke noe spesielt å gjøre annet enn å forberede seg, visualiser­e litt og så ta det som det kommer. Men litt sommerfugl­er i magen får man jo når man spiller for Oilers. Det er kult, sier Opsahl, som spilte sin tredje seriekamp. Den første fra start.

Stoler på Opsahl

Han er som regel døråpner i boksen mens det er Henrik Holm som spiller. Fra benken har Opsahl sett at Oilers sliter.

– Vi bak der får ikke gjort så mye med det som skjer lenger ute på isen, egentlig. Men vi må bare starte i hverdagen, få tilbake den mentalitet­en som er her og prøve å forbedre oss. Vi viste mot Storhamar at vi fortsatt har det nivået inne, så jeg tror vi kan klare å snu dette raskt, sier 18-åringen.

I morgen venter Frisk Asker i Askerhalle­n. Det kan fort bli en ny kamp om ikke en febersyk Holm friskmelde­s.

– Det vet jeg ikke. Det er treneren som bestemmer det, sier han og smiler forsiktig.

Henrik Solberg gledet seg over Opsahls gode kamp, selv om det ble tap.

– Jakob sto en kjempekamp og ble kåret til vår beste spiller. Det var vel fortjent. Vi trener med Jakob hver dag, vi vet hvor god han er, så at han sto og Holm var ute hadde ingenting å si for resultatet. Det er ikke målvaktspr­oblem i Oilers, slår Solberg fast.

Det er på andre områder laget sliter.

Fem mann ute

– Tirsdag var vi veldig gode mot Storhamar, så ble det en nedtur mot Kongsvinge­r tirsdag. Og nå tap her. Det svinger. Vi klarer tydeligvis ikke å holde mer enn i én kamp, sier Solberg.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway