Stavanger Aftenblad

Klepp snuser på en bronse

- Anders Boine Verstad

Etter en svak høstsesong er skuta på rett kjøl for Klepp etter lørdagens seier mot Røa. Med bra vind i seilene seiler de nå mot en medalje, fjerdeplas­sen er uansett sikret.

På forhånd ble møtet med Røa omtalt som en skjebnekam­p for jaerlaget. Det gikk veien, Klepp vant 1-0 og når Stabaek i tillegg tapte på bortebane mot LSK Kvinner, er Klepp nå kun ett poeng bak tredjeplas­sen én runde før serieslutt.

– Vi kontroller­te kampen. Vi var virkelig tent og fokuserte på å vaere nøye i pasningssp­illet vårt. Den siste kampen skal vi spille som om det er vår cupfinale, sier Tameka Butt.

Dersom Klepp vinner hjemme mot Arna-Bjørnar er de avhengige av at Stabaek taper den siste kampen de har mot Trondheims­Ørn.

– Vi skal gå inn i den siste kampen med lave skuldre siden det er kun Stabaek som kan styre resultatet vårt, vi er ikke stresset over dette, sier Klepp-trener Oliver Harder.

Etter flere store sjanser i første omgang fikk Klepp endelig uttelling i det 26. minutt. Ute på høyre ving fikk Hege Hansen slått et hardt og lavt innlegg mot Hanne Kogstad. Hun tuppet ballen rutinert videre til Tameka Butt, som fikk en lett jobb med å sette ballen i mål.

– Det var godt å få et mål, vi satte presset i første omgang og det var nok avgjørende for resten av kampen, sier målscorer Butt.

I det 44. minutt pådro Røas kaptein, Gunhild Kvaalen Herregårde­n, seg et rødt kort etter å ha sparket etter Klepps Hanne Kogstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway