Stavanger Aftenblad

Ripsene fra Melshei gjorde kort prosess

- Svein Hagen

GATECUPEN: I sitt tredje forsøk klarte omsider Melshei Rips å gå til topps i Gatecupen. I gutteklass­en var Stjernene i en egen klasse.

Gatecupen er vinn eller forsvinn. For mange lag var det takk og farvel til Randaberg Arena allerede tidlig i formiddags­timene lørdag. Melshei Rips, som består av spillere fra Bogafjell, hadde skumle hensikter helt fra første kamp.

Laget kom da også til finalen, selv om det var på hengende håret. Semifinale­n ble nemlig vunnet på flest hjørnespar­k. I selve finalen var spillerne derimot så på hugget at motstander The Nameless ble blåst av banen med 8-0.

– Endelig var det vår tur. Dette var siste gang vi kunne vaere med i finalen, og da smakte det ekstra godt å vinne hele turneringe­n, sier Andrine Emely Giske.

Årets turnering var den tredje i rekken for venninnene fra Bogafjell, og selv om de hadde en rimelig tøff vei til finalen, så viste de at de hadde overflod av krefter i oppgjøret mot The Nameless.

En seier som smakte godt

– Vi tenkte slik at all den tid vi hadde vunnet både kvart- og semifinale­n mot kjempegode motstander­e, så ville det i alle fall ikke bli noe verre i finalen, understrek­er hun.

Og hun skulle få rett i sine antakelser, de fikk nesten boltre seg som de ville ute på kunstgrase­t i Randaberg Arena.

– Dette var definitivt en seier som smakte skikkelig godt, sier spillerne i kor etter premieutde­lingen.

Emma Magerøy på motstander­laget legger ikke skjul på at de på mange måter ble rundspilt i finalen mot en helt klart bedre motstander.

– De var bedre enn oss i alt, og vi hadde ikke noen sjanse på å slå dem. Vi ble stort sett bare løpende mellom, understrek­er hun.

Hun synes også spillerne på Melshei Rips hadde utrolig mye krutt i beinene sine.

– De skjøt jo så vanvittig hardt, sier hun.

Ble ikke trøtte

Heller ikke guttefinal­en ble så veldig jevn, Stjernene fra Varhaug var nemlig fortsatt spillesugn­e og så slett ikke slitne ut etter flere kamper før finalen.

– Det er jo slik at vi som kommer langt ute fra Jaeren har en solid arbeidsmor­al og vilje til å ofre oss for laget. Da nytter det ikke at noen sier at de er slitne og trøtte, det er bare å stå på maksimalt helt til turneringe­n er slutt, sier Oskar Lerbrekk.

Og det var ingen tvil om at det var evnen til å tåle mange kamper som til slutt ble avgjørende i guttefinal­en.

– Vi vant finalen lettere enn vi hadde trodd på forhånd. Det var helt tydelig at vi hadde

mye mer krefter enn dem igjen, vi merket ikke at vi var slitne før finalen var slutt, forklarer han.

Egentlig ble Stjernene slått ut i semifinale­n av FC Cheacy Bastard, men Stjernene ble tildelt seieren etter protest da det viste seg at motstander­en hadde brukt spillere fra andre steder.

– Uansett; vi kom til finalen og vant den. Det er utrolig kjekt å vinne en slik stor turnering, understrek­er spillerne fra Varhaug.

 ?? SVEIN HAGEN ?? Vinnerne fra Melshei Rips, bak fra venstre: Sina Wittenberg Nordbø, Lea Eide Garstad, Thelma Sandstøl, Tiril Østvold. Foran fra venstre Andrine Emely Giske, Sandra Anfinsen og Maren Bjerk.
SVEIN HAGEN Vinnerne fra Melshei Rips, bak fra venstre: Sina Wittenberg Nordbø, Lea Eide Garstad, Thelma Sandstøl, Tiril Østvold. Foran fra venstre Andrine Emely Giske, Sandra Anfinsen og Maren Bjerk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway