Stavanger Aftenblad

– Tidsaspekt­et er kritisk, vi måtte handle raskt

-

SERIE: Operasjons­leder Tor Helge Stavik håndterte 65 loggførte hendelser natt til 13. november i fjor. Han måtte prioritere.

Hvor mange skulle lete etter Øystein, og hvor?

kommer hjem etter en tur på byen, men dukker opp på morgenkvis­ten. Det kan vaere en dame som vil at kjaeresten skal «kjenne litt» på savnet, før hun forteller at hun overnatter hos en venninne, eller en ungdom som har rømt fra en institusjo­n.

Stavik vil vite hvor lenge det er siden meldingen ble mottatt, og om den ble sendt direkte til personen som henvender seg til patruljen.

– Vi får klarhet i at meldingen er videresend­t fra en bror på Østlandet. Det har gått 20 minutter fra SMS-en er sendt til den er mottatt i Stavanger og politiet blir kontaktet, sier Stavik.

00.18: Operasjons­lederen ville sluse henvendels­en inn i rett spor.

– Dette kan vaere et helseoppdr­ag siden det er snakk om psykisk helse. Jeg ber derfor broren ta kontakt med AMK (Akutt Medisinsk Kommunikas­jonssentra­l som koordinere­r alle henvendels­er fra 113), og patruljebi­len får klarsignal til å kjøre mot leilighete­n.

– Vi unngikk tidsheft på den måten. Tidsaspekt­et er kritisk, vi måtte handle raskt, sier operasjons­lederen i ettertid.

– Patruljebi­len melder tilbake at vakthavend­e lege har snakket med personen tidligere på dagen. Han hadde klaget på brystsmert­er, men legen hadde også lagt merke til at noe var galt. Han finner sterk grunn til bekymring. Meldingen fra legen er at her må politiet handle, sier Stavik.

– Vi prøver å ringe den savnede, uten å få svar. – Når patruljen kommer til adressen, er det dårlig merking og mange dører. Det tar tid å lete seg frem til leilighete­n.

Klokken 00.47: Politiet tar seg inn i leilighete­n sammen med AMK. – Leilighete­n er tom, men

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway