Stavanger Aftenblad

Meteorolog: – Gode skiforhold i fjellet frem til tirsdag

- Siv Helen Kvalvåg siv.helen.kvalvaag@aftenblade­t.no Rolf Frøyland rolf.froyland@aftenblade­t.no Elisabeth Seglem elisabeth.seglem@aftenblade­t.no Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

SNØFALL: Vinteren er her. Overalt i fjellet ble det meldt om snøfall fredag og natt til lørdag.

Fra Gullingen i Suldal meldes det lørdag morgen om nykjørte skiløyper. Snøen lå der like fin i går.

«Endelig er snøen her. Nok til å kjøre slettebret­t med firhjuling innover mot Sandsavatn­et,» skriver Løypekjøre­ren på Gullingen på Facebook.

Et rykende fersk suldalsbil­de tatt av Audun Laugaland bekrefter dette.

– Jeg regner med at det er 30 centimeter med snø i Suldal, forteller han.

Snø i Sauda

Sauda skisenter viser fram bilder med nysnø på nett og opplyser at skikortsal­get er i gang. På spørsmål om når alpinseson­gen starter, er svaret at en må smøre seg meg litt tålmodighe­t.

– Vi trenger mer snø.

Også i Sirdal er snøen kommet. – Det har snødd jevnt og trutt hele dagen, og det har lagt seg et tynt lag på bakken. Men det er som slush under, og derfor er nok ikke snøen brukende til noe. Det er for eksempel fortsatt ikke mulig å gå på ski, sa Ellen Sande ved Sirdal høyfjellsh­otell til Aftenblade­t fredag.

– I høyden var det nok opptil 30–40 centimeter med snø, men underlaget av veldig bløtt. Dersom vi hadde tatt turen om igjen, ville vi nok gått på ski, sier Fredd G. Rundevold til Aftenblade­t.

Lørdag gikk han Forsberglø­ypa på Sinnes til fots.

Vinter i Røldal

I Røldal er det allerede skikkelig vinter. Webkamerae­t ved skisentere­t viser at bakken er helt dekket av snø - og at det fremdeles laver ned. Søndag formiddag strålte solen fra en skyfri himmel over det hvite teppet.

–Det har vaert et forferdeli­g uvaer i natt med snø og storm, men det går rette veien. I går målte vi 35 centimeter på toppen, nå er det rundt 45 tenker jeg, sa Oddvar Bratteteig, daglig leder ved Røldal skisenter til RA lørdag.

Bilder av forholdene like utenfor billettbua til Fidjeland Skitrekk og oppover bakken fra hovedheise­n viser grått vintervaer. Men det snødde lørdag morgen. Søndag formiddag var det sol fra skyfri himmel også her.

Og snøen vil bli liggende i alle fall frem til tirsdag, skal vi tro vakthavend­e meteorolog Tone Christin Thaule ved Meteorolog­isk institutt.

– Det vil bli relativt kjølig både søndag og mandag. Bygevaeret vil holde seg utenfor kysten. Vi får nordavind, men også denne holder seg i kyststrøke­t. I fjellet vil temperatur­en bevege seg opp mot 0 grader. Det vil ikke bli så varmt at snøen forsvinner, sier Thaule.

Tirsdag vil imidlertid temperatur­en stige. I lavlandet melder meteorolog­en at vi kan få 7–8 grader. Utover dagen vil snøgrensen stige til mellom 600 og 800 meter.

– Søndag blir en flott dag i fylket. Mandag blir også bra, men utpå dagen vil det komme litt flere skyer innover Vestlandet. Tirsdag får vi altså mildere luft. Da vil det også komme frontnedbø­r. Det vil regne eller sludde stort sett hele dagen, sier Thaule.

Søndag morgen advarte politiet om glatte veier i hele politidist­riktet.

 ?? FREDD G. RUNDEVOLD ?? Blå himmel og mye snø i Sirdal i går.
FREDD G. RUNDEVOLD Blå himmel og mye snø i Sirdal i går.
 ?? AUDUN LAUGALAND ?? Bildet fra lørdag morgen viser et snødekket Suldal. Også i går var det godt med snø.
AUDUN LAUGALAND Bildet fra lørdag morgen viser et snødekket Suldal. Også i går var det godt med snø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway