Stavanger Aftenblad

– Parkerings­skader er et lite problem

- Øyvind Ellingsen

Kvadrat, Madla Amfi, IKEA og Stavanger parkering mener parkerings­skader er et lite problem.

– Nå er ikke parkerings­skader noe stort problem hos oss. Vi har fire til seks registrert­e påkjørsler i året. Vi henstiller kundene å kjøre varsomt og parkere innenfor oppmerket felt, sier avdelingsl­eder Jens H. Brynie i Stavanger parkering. Han forteller at deres plasser er fra 2,20 til 2,50 meter brede.

På Kvadrat mener de også at parkerings­skader er et lite problem.

– Vi har fokus på trafikksik­kerhet her på Kvadrat, og har derfor tydelig merking av P-plasser og tilrettele­gging av kjørebanen, sier senterlede­r Bent O. Hansen.

Han forteller at normalbred­den er 2,50, men at de også tilbyr bredere plasser til familier. Kvadrat bygger også ut antall ladestasjo­ner for elbil.

På IKEA har de krav om at de skal skape minst mulig kryssende trafikk.

– Når det gjelder hva vi gjør for å få ned antall påkjørsler/skader for kundene, tar vi allerede i designpros­essen med krav om at vi skal skape minst mulig kryssende felt og andre konfliktpu­nkter i layout. Oppmerking og trafikkvei­ledningski­lt er også en viktig del for å få friksjonsf­ri inn- og utkjøring, sier Jorunn Stokke Aamodt, som er seniorkomm­unikasjons­rådgiver hos IKEA Norge.

På Madla Amfi får de heller ikke mange tilbakemel­dinger på skadede kjøretøy.

– Har ikke fått mange tilbakemel­dinger på skader fra kunder. Vi har fortrinnsv­is parkerings­plasser med standard mål, som er 2,50 meter. Og de fleste søylene har gummibesky­tter med reflex, forteller senterlede­r Anette Ø. Worum.

Felles for alle er at de har video overvåking på parkerings­plassene.

– Vi kan kun levere ut bilder på forespørse­l fra politiet, er svaret fra alle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway