Stavanger Aftenblad

Statsansat­te får to ekstra timer fleksitid

-

Ved årsskifte får 160.000 statlige ansatte utvidet fleksitide­n med to ekstra timer fra klokken 6 til 21.

Den nye avtalen trer i kraft 1. januar neste år, ifølge NRK. I dagens avtale fra 1976 er kjernetide­n fra klokken 9 til 14.30, med fleksitid fra klokken 7 til 20.

– Ansatte i staten må kunne ha samme fleksibili­tet som i privat sektor. Staten skal vaere en moderne og

– Det som kan forklare noe av økningen, er at vår registreri­ngspraksis har endret seg. Vi loggfører flere oppdrag enn tidligere. For å konkludere om politiet har fått mer å attraktiv arbeidsgiv­er. Da må vi ha en avtale som er tilpasset dagens samfunn, sier kommunal- og moderniser­ingsminist­er Jan Tore Sanner (H).

Ifølge statsråden er hensikten at det skal bli enklere for de ansatte å kombinere arbeid og familieliv.

Forhandlin­gene om en ny fleksitida­vtale har foregått over lang tid. Akademiker­ne Stat, Unio Stat og YS gjøre eller om publikum har økt forventnin­g til politiet, må vi se på flere indikatore­r, sier Philip Tolloczko i Politidire­ktoratet

(NTB) Stat var enige, men LO Stat avventet signering fordi de ønsket en prøveordni­ng. Partene er enige om at ordningen skal vare til og med 30. juni 2019.

Leder Egil André Aas i LO Stat sier en av grunnene til at de var avventende var at mange av deres medlemmer har opplevd å jobbe overtid uten å få kompensasj­on eller mulighet til å avspasere. (NTB)

 ?? GORM KALLESTAD / NTB SCANPIX ??
GORM KALLESTAD / NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway