Stavanger Aftenblad

Ferskvare

- Sigve Ims

Ulempen med nydelige sommerdage­r er at jeg alltid våkner tidlig, mens resten av huset sover. Det skjedde også i sommer, på en av de få, flotte solskinnsd­agene vi faktisk hadde.

En sånn dag er perfekt for makrell og nypoteter, så i stedet for å ergre meg over at jeg hadde våknet tidlig, ruslet jeg en tur gjennom Sandvedpar­ken for å sikre meg fersk fisk.

Det var makrell i fiskediske­n. Men den så ørlite slapp ut. På spørsmål om når den var fisket fikk jeg bekreftet mine bange anelser. Den var fire dager gammel, fisket før helga. De hadde heller ikke fersk fisk på kjøla, så jeg nøyde meg med å kjøpe frokostbrø­d og gå hjem igjen uten fisk. Fire dager gammel makrell hørtes ikke saerlig fristende ut.

Vi lever i ei kirke som på nytt trenger å servere ferskvare. Vi har lenge vaert opptatt av krevende stridsspør­smål. Spørsmål som gjør at vi har mistet noe av det duggfriske og ferske i evangeliet. Vi har beholdt de riktige ordene, men ofte hører jeg både hos meg selv og hos andre at dette ikke er helt ferskt.

Det trenger å fornyes. Serveres nytt og friskt med fokus på hvem Jesus er og hva han har gjort for oss.

Jesus har lovet å gi oss hjelp. Lovet at Han vil sende den Hellige Ånd og gjøre troen vår ny og frisk:

«Men Talsmannen, Den hellige ånd, som Far skal sende i mitt navn, skal laere dere alt og minne dere om alt det jeg har sagt dere.» (Joh.14.26)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway