Stavanger Aftenblad

Over og ut for Sandnes Ulf

- Egil Ø. Naerland egil.naerland@ aftenblade­t.no

TRONDHEIM: Kaptein Nicolai Geertsen hadde vanskelig for å finne ord. Trener Bengt Saeternes må erkjenne at sesongen forsvant uten opprykk. Nok en gang smuldret en god mulighet bort for de lyseblå.

Mens Ranheim-leiren feiret muligheten til å gå videre i kvalifiser­ingen, kikket nedslåtte Sandnes-spillere i bakken og må konstatere at målet om opprykk ikke ble nådd.

Skuffende nok å tape siste sjanse mot Ranheim i Trondheim søndag, men faktisk verre at laget har feilet underveis gang etter gang.

Tapte sjansers år

Til slutt vil 2017 stå som de tapte sjansers år for de lyseblå. Gang etter gang har laget vaert i posisjon til å overta Starts andreplass og direkte opprykk, like ofte har Bengt Saeternes sitt mannskap feilet, og da var det heller ikke å vente at de lyseblå skulle benytte seg av ekstrasjan­sen på Extra Arena på Ranheim.

– Akkurat nå er det veldig tungt, jeg vet ikke helt hva jeg skal si, jeg har jo vaert her tre år nå og har hele tiden trodd at jeg skulle får spille i eliteserie­n med Sandnes Ulf, sier kaptein Nicolai Geertsen til Aftenblade­t under den flotte, nye tribunen på Ranheim.

– Vi spilte jevnt

–Mange ting svirrer rundt i hodet, og jeg kan i alle fall ikke si noe nå om neste år, tilføyer kapteinen som egentlig ikke er veldig misfornøyd med søndagens kamp.

– Vi var på, vi var klar, og vi spilte helt jevnt med Ranheim. Men vi scoret ikke, og når vi feiler bare én gang, blir du tatt i denne ligaen.

– La det likevel vaere klart at det ikke var nå i dag vi misset muligheten. Gjennom hele sesongen har vi hatt sjansen til å ta andreplass­en i divisjonen, understrek­er Geertsen.

Ikke skarpe nok

Trener Bengt Saeternes er enig.

– Dagens kamp var på mange måter ok, men vi er ikke skarpe nok. Vi scorer ikke som før og blir straffet.

– Sesongen sett under ett har vi ikke gjort oss bort, vi var naer opprykk direkte, vi var naer tredjeplas­s, men når det ender som dette, må vi bare erkjenne at det ikke har vaert godt nok, at vi ikke har nådd målet vårt.

Fant nøkkelen

Innledning­en på gårsdagens kamp lignet veldig seriekampe­n på Ranheim tidligere i høst: Ranheim hadde mye ball, men skapte få sjanser, mens Sandnes Ulf sniffet etter muligheten som kunne gi det forløsende målet.

I andre omgang leverte Ranheim faerre farlighete­r enn før pause, men et par hjørnespar­k også fra den kanten kunne endt galt for Sandnes Ulf.

Da scoringen og avgjørelse­n skulle det vise seg, kom, lå oppgjøret og vippet.

Ranheims to innbyttere, Kim Ove Riksvold og Mats Størseth Lillebo, fant til slutt nøkkelen som låste opp Sandnes-forsvaret, Riksvold vippet forbi kaptein Nicolai Geertsen, Lillebo løp og han løp godt, rundet til slutt keeper Sahlgren, satte inn 1–0 og avsluttet det som igjen ble en litt trist nesten-sesong for Sandnes Ulf.

Før kampen understrek­et Saeternes:

– Vi har vist en evne til å komme tilbake hver gang vi er avskrevet, og gjennom store deler av sesongen har vi holdt et nivå som er jevnt med de aller beste, fire kamper mot Bodø/Glimt og Start er bevis godt nok, og vi har ikke tapt mot verken Ranheim eller Mjøndalen.

Så var det akkurat det som skjedde denne novemberkv­elden på Ranheim i Trondheim.

Derfor er det Ranheim og ikke Sandnes Ulf som får en ny sjanse mot Mjøndalen i Mjøndalen til helgen.

 ?? NED ALLEY, SCANPIX ?? Innbytter Mats Størseth Lillebo avgjorde kampen mot Sandnes Ulf kvarteret før slutt. De må skuffede Ulf-spillere innse.
NED ALLEY, SCANPIX Innbytter Mats Størseth Lillebo avgjorde kampen mot Sandnes Ulf kvarteret før slutt. De må skuffede Ulf-spillere innse.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway