Stavanger Aftenblad

Lover topptider også i Sørmarka

- Jan-Erik Larsen og NTB

VERDENSCUP: Norske skøyteløpe­re er tilbake i verdenstop­pen, og lover topptider når de inntar Sørmarka Arena til helgen.

Med seier på 500 m med 34,69 i Heerenveen fredag og tredjeplas­s på 1000 m med 1.08,28 i går er Håvard Holmefjord Lorentzen (25) så avgjort helgens skøytenavn. Nå gleder han seg stort til å gå verdenscup i Stavanger kommende helg.

– Jeg håper på mange folk og god stemning. Dette har gitt mersmak, sier det norske sprinthåpe­t, som tok Norges første verdenscup­seier på 500 m på 15 år, med triumfen fredag.

Han var naer seier også på 1000-meteren i går, men kom til kort mot russiske Pavel Kulizhniko­v, som satte lavlands verdensrek­ord med 1.07,97 og nederlands­ke Kai Verbij som tok andreplass­en med 1.08,12.

Sverre Lunde Pedersen gjorde flere feil og gikk inn til en litt skuffende 13.plass på lørdagens 1500 meter i verdenscup­en skøyter. Men laginnsats­en var solid, og Norge er nå sikret fire løpere i A-gruppen på 1500-meteren i Stavanger lørdag.

Sindre Henriksen leverte best med sin 6 -plass og tiden 1.46,28. Rett bak fulgte comebacklø­peren Håvard Bøkko. Henriksen slo veteranen med 14 hundredele­r.

– Det var litt rotete, selv om man kanskje ikke ser det på tv. Tiden er bra, og jeg er fornøyd med å komme midt på treet i Agruppa. Jeg kan sette godkjentst­empel på meg selv. For noen måneder siden hadde jeg ikke trodd at jeg skulle gå her, så jeg klager ikke, sa Bøkko til NRK.

Bøkko bidro også til at bidro til at Norge ble nummer to på lag- tempoen, bare slått av Sør-Korea.

To 11. plasser

På jentesiden gikk Ida Njåtun inn til 11. plass på 1500 m. I par med det nederlands­ke hjemmehåpe­t Lotte van Beek klokket hun inn til tiden 1.58,17. Det var 3,39 sekunder opp til vinneren Miho Takagi.

Det ble også norsk 11. plass på kvinnenes 500 meter da Hege Bøkko noterte tiden 38,23. Nao Kodaira fra Japan vant med 37,33.

Brukbart billettsal­g Arrangøren­e av kommende helgens verdenscup i Sørmarka Arena er brukbart fornøyd med billettsal­get.

– Vi har allerede solgt de fleste billettene på langsiden der løperne kommer i mål, selv om det fortsatt er ledige enkeltbill­etter. Men her blir det fullt, som vanlig. Så blir det nok mer glissent på den andre langsiden, der vi setter opp mobile tribuner. I svingene er det ståplasser, sier Christian Topstad i Folkehalle­ne til Aftenblade­t.

Riggingen av Sørmarka Arena til helgens verdenscup starter i dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway