Stavanger Aftenblad

Nordiske VM-håp lever stadig

-

VM: Åge Hareide peker på gressmatte­n i Parken som årsak til at VMomspills­kampen mellom Danmark og Irland ble en fysisk batalje.

Kampen endte 0-0 i København. Dermed balanserer begge lag på en knivsegg før returoppgj­øret i Dublin tirsdag. Vinneren går til neste års VM-sluttspill i Russland.

Åge Hareide, danskenes landslagss­jef, uttrykte misnøye med banen etter lørdagens målløse affaere. Oppgjøret bar preg av tøffe dueller og lite finspill.

– Prøv å gå ned på banen og se om det er et underlag man kan kontroller­e ballen på. Vi så på fredagens trening at denne gressmatte­n ikke egner seg for pasningssp­ill. Hadde underlaget vaert bedre, så ville vi gått på banen med en annen kampplan. Det må vaere en fordel for oss at banen vil vaere bedre i returoppgj­øret, sa Hareide etter kampslutt.

Han ville likevel ikke kritisere noen for underlaget i Parken.

– Man kan ikke gi noen skylden. I november er det ikke mye som gror. Det er vanskelig å ha en god bane i Norden på denne tiden av året, med mindre man har en hybridbane. Det har ikke vi, sa den norske trenervete­ranen.

– Vi skapte nok sjanser til å vinne. Vi fikk minst tre store sjanser, men vi skal vaere i stand til å få ballen inn mellom stolpene, la han til.

Sterk i troen

Hareide er sterk i troen på VMbillett før returen. Scorer Danmark ett i Dublin, så må irene ha minst to. Bortemålsr­egelen kan bli avgjørende.

– 0-0 er ikke et dårlig resultat. Vi kommer til å gå for scoring. Det er en psykologis­k fordel for oss at irene ikke fikk et bortemål. Jeg tror i tillegg at Irland kommer til å angripe mer på hjemmebane. Det bør vaere en fordel for oss, mener Hareide.

D-dag for Sverige

I kveld avgjøres Sveriges VMskjebne, når laget skal forsvare 1-0 seieren fra Friends Arena i Stockholm fredag. Italias keeperstje­rne Gianluigi Buffon oppfordrer til ro før den viktige returkampe­n i Milano.

– Vi må holde hodet kaldt om vi skal ta oss til VM. Vi vet at vi tapte, men vi har ytterliger­e 90 minutter på oss til å komme ut av denne vanskelige situasjone­n, sa Buffon i et intervju med radiokanal­en TMW.

39 år gamle Buffon håper å kunne føre Italia til det som vil vaere hans sjette VM. Fredag fikk mesterskap­sdrømmen en knekk da Italia tapte den første omspillska­mpen mot Sverige 0-1.

Mandag er det ventet at 65.000 fans tar turen til San Siro i Milano for å se returkampe­n.

Da blir det klart om Italia går glipp av et VM for første gang siden 1958.

Det er ventet at Simone Zaza igjen vil vaere spillerkla­r i kveld, i tillegg vil Andrea Belotti ha hatt bedre tid til å komme seg etter å ha vaert ute med skade. Landslagss­jef Gian Piero Ventura må likevel belage seg på å spille uten PSG-stjernen Marco Verratti, som må stå over kampen på grunn av gule kort. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway