Stavanger Aftenblad

... mens nitrist Norge tapte fortjent i Makedonia

-

FOTBALL: Den tidligere stopperkje­mpen Jesper Mathisen er nådeløs i sin dom av det norske forsvarssp­illet mot Makedonia (0-2).

TV 2-eksperten trodde knapt det han så da Goran Pandev ordnet 1-0 til vertene like før pause i lørdagens oppgjør.

– Det er stryk. Det er slike ting Lagerbäck absolutt ikke vil se. Det er ting han kommer til å vaere knallhard på under videoanaly­se av denne kampen. Jonas Svensson må sette tøffere press, løpet blir ikke fulgt av Ole Selnaes, mens jeg synes Gustav Valsvik burde vaert naermere motspiller da Pandev kom inn i 16-meteren. Det var ikke bare én spiller som hadde skyld i målet, men det var flere dårlige norske involverin­ger. Det er ikke sånn vi skal opptre. En ting er når vi møter de beste i verden. Da blir du straffet, men når du også blir straffet mot Makedonia, så skjønner alle at de feilene må bort om vi skal til noe sluttspill, sier den tidligere Start-spilleren.

Alarmerend­e

Det elendige forsvarssp­illet kom bare dagen etter at Sverige holdt unna til 1-0-seier mot selveste Italia.

– Det er alarmerend­e å slippe inn den type mål. Vi vet alle at Lagerbäck er god til å organisere lag, slik at disse målene ikke kommer. Det er igjen spørsmål om vi har spillere som er gode nok til å spille på denne måten, sier TV 2s landslagse­kspert.

Misfornøyd Lagerbäck Landslagss­jef Lars Lagerbäck var ikke fornøyd etter tapet.

– Det var ikke blant våre bedre kamper. Det var lite målsjanser. Vi var for omstendeli­ge, og det var for lavt tempo og mye balltap, sier han.

– Man er alltid skuffet når man taper. Nå skal vi skjerpe oss og vise hva vi kan tirsdag, fortsetter han.

Norge møter Slovakia til ny privatland­skamp på bortebane i morgen kveld. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway