Stavanger Aftenblad

Strålende sesongstar­t av Henrik Kristoffer­sen

- Roar Lyngøy

ALPINT: Kun en tysker greide å tukte nordmannen i Levi.

Etter en svaert jevn 1. omgang var det hele tre nordmenn blant de ti beste, og ikke overrasken­de lå Henrik Kristoffer­sen best an på 3. plass.

Nordmannen kjørte inn til ny ledertid i 2. omgang, og dermed var pallplass sikret i sesongens første slalåmrenn i verdenscup­en i går.

Felix Neureuther fra Tyskland var første utfordrer. Han endte 37 hundredele­r foran Kristoffer­sen.

Britiske Dave Ryding ledet etter 1. omgang. Han kunne bli første brite på toppen av pallen i verdenscup­en i alpint, men dessverre kjørte Ryding ut.

Har vaert småsyk Kristoffer­sen har slitt med sykdom før slalåmåpni­ngen.

– Kroppen føltes j… både før og etter start. Jeg har vaert småsyk de to siste dagene, så det har ikke vaert helt optimalt, sier Kristoffer­sen til NRK.

Derfor var han meget godt fornøyd med 2. plass.

– Jeg er superhappy. En veldig, veldig god start. Noe i kjøringen er veldig bra, noe er ikke like bra, oppsummere­r Kristoffer­sen.

Sebastian Foss Solevåg var nest beste nordmann på 8. plass etter 1. omgang. Dermed hadde han gode sjanser til en god plassering i Finland. Han kjørte inn til foreløpig femte beste tid i 2. omgang, og Solevåg endte til slutt som nummer 7 etter at mange foran ham kjørte sakte.

Kort vei til pallen

– En bra start på sesongen. Det gir en trygghet å ta med seg videre. Det er kort vei opp til pallen, så jeg drar herfra med en god følelse, sier Solevåg til NRK.

Leif Kristian Haugen lå godt an på 10. plass etter 1. omgang, men han gjorde for mange feil i den andre runden. Dermed endte han på en litt skuffende 15. plass.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway