Stavanger Aftenblad

Sandnes overrasker seg selv i eliteserie­n

- Svein Hagen sport@aftenblade­t.no

HÅNDBALL: – Hvor skal dette ende, spør Sandnes Håndballkl­ubb seg selv etter åtte poeng i eliteserie­n.

Med 33-25 seier over Kolstad på hjemmebane søndag, ligger Sandnes på en overrasken­de sterk sjuendepla­ss etter åtte serierunde­r. Det kommer også overrasken­de på spillerne i klubben, som ikke har forsterket vesentlig etter opprykket i vår.

– For oss er det viktigste akkurat nå at spillerne fortsatt holder beina godt plantet på jorden, vi må ikke ta av, understrek­er trener Dalibor Sedjak.

Roth ble joker

Søndag fikk han se at målvakt Bjørnar Roth entret banen før pause, og ble en joker.

– Bjørnar kom inn et stykke ut i den første omgangen, og han vartet opp med rekke redninger kampen gjennom. Det er sterkt av en spiller så langt i sesongen har vaert vår tredjekeep­er, sier Sedjak.

Lars Sigve Hamre, som laget sju mål mot Kolstad, mener det er gode muligheter for å plukke flere poeng fram mot jul.

– Ja, det tror jeg, men det forutsette­r at vi opptrer bastant i forsvar, har målvakter som redder det aller meste og klarer å omsette sjansene framover som mot Kolstad.

– Vi må ta vare på det som var positivt i denne kampen. Og det var faktisk veldig mye. Samtidig må vi ikke glemme at vi rotet en god del det første kvarteret, det er noe vi må klare å luke bort, sier Hamre.

Kolstad ledet med fire mål tidlig i den første omgangen, før hjemmelage­t våknet skikkelig og kunne gå til pause med 15-14-ledelse. I andre omgang var Sandnes overlegne, og slo til slutt trønderne med åtte mål.

Kampene før jul

Neste oppgave for Sandnes er ØIF Arendal på bortebane søndag. Så spilles det kamper i hele desember, før serien tar pause i januar på grunn av EM i håndball.

Sandnes sine kamper:

Søndag 19. november:

ØIF Arendal (b), søndag 26. november: Haslum (h), søndag 3. desember: Halden (b), søndag 10. desember: Baekkelage­t (b), lørdag 16. desember: Fyllingen (h), onsdag 20. desember: Bodø (b).

 ?? SVEIN HAGEN ?? Lars Sigve Hamre var i godt scoringshu­mør i kampen mot Kolstad og dundret inn sju mål.
SVEIN HAGEN Lars Sigve Hamre var i godt scoringshu­mør i kampen mot Kolstad og dundret inn sju mål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway