Stavanger Aftenblad

Hans Morten Hansen skal fylle DNB Arena med latter

- Leif Tore Lindø leif.tore.lindo@aftenblade­t.no

HUMOR: – Alt over

300 solgte billetter vil overraske meg, sier komikeren, som skal feire 25 år som stand up-komiker i DNB Arena.

Hans Morten Hansen startet karrieren som stand up-komiker for 25 år siden på Sting. Da var Pål Mangor Kvammen sjef for Humorfesti­valen, og Hansen ble overrumple­t og nesten kastet opp på scenen.

– Jeg gikk på skole med Hans Morten. Å høre ham fortelle om livet sitt var det løgneste vi visste. jeg ville gjerne ha ham på scenen, men det ville han ikke. Løsningen var å dra ham med på Sting, gi ham et par glass og bare introduser­e ham og si «nå er det din tur, kom igjen».

Da var det gjort. Hansen gikk opp på scenen og fortalte. – Kultur-Norge ble aldri det samme etter det, sier han og ler.

I løpet av de neste 25 årene har han bygget seg opp til å bli en av landets mest populaere stand up-komikere.

Bare i år har han spilt showet «Game of Hansen» over 90 ganger og passert 26.000 solgte show-billetter.

– Kultur-Norge ble aldri det samme etter det, sier han og ler.

– Han er den beste stand upkomikere­n i Norge, sier Kvammen.

Selv er Hansen kledelig beskjeden.

– Nei, alt over 300 solgte billetter til dette vil overraske meg.

Nytt publikum?

Storstua til Stavanger Oilers har huset mange humorister. Giganter som Chris Rock, Michael McIntyre og Gabriel Iglesias har samlet fulle hus.

Siste mann til å gjøre det er Tjensvolls egen Rune Bjerga. På lørdag står han foran et utsolgt DNB Arena med sitt «Bjerga on Ice».

Hansen har spilt sine soloshow i Stavangere­n tidligere. Nå håper både han og regissør Pål Mangor Kvammen at et storformat­show i DNB Arena kan trekke nye publikumme­re.

– Jeg tror det er et publikumss­egment som går på ting her i DNB som kanskje ikke går i for eksempel Stavangere­n. Vi har sett det med store, internasjo­nale humorister som Gabriel Iglesias, for å nevne én. Det kommer det folk som har sett numrene hans så mange ganger på YouTube at han nesten ikke trenger å fortelle historiene selv. Den gjengen der vil vi skal oppleve Norges beste stand up-komiker, sier Kvammen.

Showet 24. februar er i utgangspun­ktet en «one off». Én kveld, så ferdig. Med seg på scenen får Hansen bandet Ingenting samt flere komikere: Jon Niklas Rønning, Harald Eide Ellingsen, Ole Morten Aagenaes og Ole Bergesen.

– Vi jobber også med en Facebook-greie der folk kan vaere med å bestemme litt av det jeg skal ha med. En slags best offting. Jeg tror nok jeg må begynne å jobbe med kondisen, for jeg mistenker at den Ikea-tiraden kan dukke opp, sier Hansen.

Opp i ringen

– Jeg ville gjøre noe spesielt for å markere 25 års-jubileet. Da ideen om DNB Arena dukket opp, tenkte jeg «jo, vi bare klemmer til». Da jeg var liten lå jeg alltid våken før jul og bursdager. Jeg gledet meg så mye at jeg var helt ferdig når dagen endelig kom. Litt sånn følelse har jeg nå. Jeg ligger våken og tenker «sånn kan jeg gjøre det» eller «jeg må si det sånn». Dette blir virkelig stort, sier Hansen.

Scenen vil bli plassert midt i salen, omtrent som en boksering.

– Vi gjør det sånn at de som ikke liker showet, de kan hoppe inn i ringen og fyr’an, sier Kvammen.

– Noe som er en fin markering. for omtrent sånn var det da jeg begynte for 25 år siden, sier Hansen.

Billettsal­get starter

16.11.17 klokken 12.00.

torsdag

 ?? JONAS HAARR FRIESTAD ?? Hans Morten Hansen skal feire sitt 25-årsjubileu­m med showet «Javeeel» i DNB Arena 24. februar.
JONAS HAARR FRIESTAD Hans Morten Hansen skal feire sitt 25-årsjubileu­m med showet «Javeeel» i DNB Arena 24. februar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway