Stavanger Aftenblad

Sverige-sjefen irritert etter Zlatan-spørsmål

-

FOTBALL: Zlatan Ibrahimovi­c og et mulig Sverige-comeback ble umiddelbar­t tema etter bragden mot Italia. Det likte svenskenes landslagss­jef Janne Andersson dårlig.

Andersson kunne knapt tro det da spørsmål om Zlatan dukket opp tidlig på pressekonf­eransen etter mandagens 0-0kamp i Milano.

Sverige sikret VM-plassen med 1-0 sammenlagt.

– Det er helt utrolig. Denne spilleren ga seg på landslaget for ett og et halvt år siden, og fortsatt snakker vi om ham. Vi har et lag som har utrettet en bragd i denne kvalifiser­ingen, så snakk om spillere som har utrettet dette, sa Andersson.

Ibrahimovi­c ga seg for Sverige etter fjorårets EM i Frankrike. Spekulasjo­nene om et landslagsc­omeback ble ikke mindre etter at Manchester United-stjernens agent Mino Raiola var på banen etter mandagens bragd.

– Om det er opp til meg, så kommer jeg til å levere ham personlig, skrev Raiola i en tekstmeldi­ng til Expressen.

«Zweden»

Selv la Zlatan Ibrahimovi­c ut følgende melding på Twitter etter at den svenske VM-billetten var i boks: «We are Zweden» (Vi er Zverige). Andersson har aldri jobbet med Ibrahimovi­c. Han tok over Sverige etter at spisslegen­den sa takk for seg for de blågule. Likevel har han klart å ta svenskene til VM for første gang siden 2006. Det skjedde på bekostning av Italia, men også Nederland (ble treer i svenskenes kvalifiser­ingsgruppe).

– Vi spilte en annerledes stil med Ibrahimovi­c i laget. Han er en fantastisk vinner, men vi måtte justere oss og endre spillet vårt etter at han valgte å avslutte sin landslagsk­arriere, forklarte Andersson.

Uhøflige italienere 55-åringen var selvsagt stolt over det laget hans har klart å oppnå i løpet av det siste året. Mot Italia klarte Sverige å holde nullen i samfulle minutter over to kamper.

– Vi har mange helter i kveld, og jeg er litt rørt nå. Jeg er åpenbart veldig fornøyd med resultatet.

Det var for øvrig ikke bare Zlatan-spørsmål som irriterte Andersson under pressekonf­eransen. Flere italienske journalist­er snakket høylytt med hverandre, og det var også noen som snakket i telefonen. Til slutt sprakk det for Sveriges suksesstre­ner.

– Veldig uhøflig av dere. Det er helt utrolig. Respekter oss eller forlat rommet, sa han, ifølge Expressen. (NTB)

 ?? JONAS EKSTRÖMER/TT ?? Her jubler svenskene etter 1-0 sammenlagt mot Italia og VM-plass neste sommer. Det ble ikke like koselig på pressekonf­eransen i etterkant.
JONAS EKSTRÖMER/TT Her jubler svenskene etter 1-0 sammenlagt mot Italia og VM-plass neste sommer. Det ble ikke like koselig på pressekonf­eransen i etterkant.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway