Stavanger Aftenblad

Handicap

-

DRØSET: Det va en kalde å mørke kveld.

Å der va så lide sne i loften atte vi bent frem måtte sedde på snekanonen­e for å legge konstsne i oppkjørsel­en, sånn atte varmekable­ne konne få noe å smelte. Selv sadd je meg ned med en liden jinn å bare nød stillheden.

Da va det atte von Winckelhum­pen så innom, for det atte han hadde vert nede ved Stokkenvan­net, det lille, å tisst med kongepodde­len Frederic, den hjernedøde kjøteren. Å da va det atte han sa det.

– Je har jo denne podagraen, sa an.

Je skjønte tegningen å fikk en av polakkene våre til floksens å skjenke an en liden portvin, for det atte det ska ver så godt for podagraen. Eller e det omvendt? Von

Winckelhum­pen takte jaffal ikke nei.

– Siden je e handicapte, ska je søge om å få meg et sånnet kort med billed av en rollestol på, så je kan ha i vinduet helt foran i bilen, for det atte da slippe je å betale bompenger, når der komme sånnen ring, forklart an.

– Det spørs om du e handicapte nok, sa je.

– Je har jaffal et beskjedent handicap i golf, tilstod von Winckelhum­pen.

Det synes je va godt sagt, å det må je si: Von Winckelhum­pen vet å sno seg. Der e en gronn til atte an klare seg ganske godt, til tross for det atte han aldri har gjort et forriktig dagsverk. Hva nå det måtte ver.

Egentlig kan je forstå an, for det atte vi renteniste­r har jo ikke hatt det så godt de siste årene med disse skandaløst lave rentene, å da må vi jo prøve å spare der vi kan. Sedde tering etter nering, så Churchill sa. Eller va det Napoleon?

– Men har ikke du sånnen teslenbil så går på et batteri, sporte je.

– Å filleren, je ska jo ikke betale i den hersens bomringen ligevel, udbrød von Winckelhum­pen.

Je så atte an ble ganske nedbrotte.

– Da e der bare en ting å gjørr, sa von Winckehump­en å vinkte med det tomme portvinsgl­aset for å signaliser­e atte dette va alvorlig, å atte han måtte ha en liden til.

– Je må kjøbe meg en dieselbil, for ellers e der jo ingen mening i å ver handicapte.

Hva gir du meg?

Je har jaffal et beskjedent handicap i golf

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway