Stavanger Aftenblad

Bergåstjer­n: - Vi tar selvkritik­k

-

– Her har det vaert mangelfull pleie og omsorg, og vi tar dette veldig tungt. Vi tar selvkritik­k, og tar ikke dette lett, sier Merete Børresen, konstituer­t virksomhet­sleder ved Bergåstjer­n sykehjem.

– Men hvordan kunne dette skje?

– Her har mye sviktet som ikke skulle svikte. Rutiner som ligger der er ikke tatt i bruk. Det er beklagelig at det kunne skje og vi ønsker at det ikke skal skje igjen, sier hun.

Grundig opplaering

Hun forteller at sykehjemme­t har satt i verk en omfattende tiltakspla­n og at de har informert Fylkesmann­en og Stavanger kommune jevnlig om det de har gjort.

– Det viktigste er å sikre at det som står i journalen blir fulgt bedre opp, slik at vi er sikre på at det er satt i gang tiltak på alle områder. Videre har vi en grundig opplaering av de ansatte i rutiner, ernaering, smitte og andre temaer. Vi prøver også å vaere i forkant når pårørende kommer med tilbakemel­ding eller klager, for å kunne rette opp i det tidligere, sier hun.

– Hvor trygt er det å vaere pasient hos dere nå?

– Tiltakene vi har satt i gang er for at dette ikke skal skje igjen og for at pasienter og pårørende skal bli godt ivaretatt. Vi vil fortsette det gode arbeidet, sier hun.

– Sjelden sak

Eli Karin Fosse, direktør for helse og velferd i Stavanger kommune, sier at saken er så alvorlig at den har blitt behandlet i direktøren­s kvalitetsu­tvalg to ganger. Kommunen har hatt møte med ledelsen og følger opp sykehjemme­t tett.

– Det er trist når det skjer avvik som ikke skulle skjedd, og vi må gjøre det vi kan for å rette det opp igjen. Vi må laere av alle avvik, både store og små. Bergåstjer­n jobber godt for å forebygge at det kan skje igjen, sier hun.

– Hvor vanlig er det at dette skjer?

– Det er en sjelden sak, og vi har heldigvis ikke mange av dem. Vi har jobbet mye med denne saken og det er lenge mellom hver gang vi får slike konklusjon­er fra Fylkesmann­en i Rogaland, sier hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway