Stavanger Aftenblad

Ungdomsarb­eider forgrep seg seksuelt på konfirmant

- Cornelius Munkvik

En 21 år gammel mann er dømt til 6 måneder fengsel for å ha hatt seksuell omgang med en mindreårig jente. De to møttes i kirken.

Allerede i det første politiavhø­ret erkjente tiltalte at han hadde hatt seksuell omgang med den mindreårig­e jenta. Tilståelse­n ble gjentatt under rettssaken i Jaeren tingrett.

I dommen pekes det på at ungdomsarb­eideren ble advart av den aktuelle kirkens kateket, om å vaere «ekstremt forsiktig med signalene han sendte», om å «passe på å ikke gi henne forhåpning­er eller hint». Til dette svarte tiltalte at det ikke var noe å vaere bekymret for.

«I skjerpende retning er det saerlig at tiltalte, som en betrodd ungdomsarb­eider i kirken, har forgrepet seg på en av kirkens konfirmant­er. Han har misbrukt posisjonen og tilliten som rollen ga ham», skriver tingrettsd­ommer Ørjan Andre Grønlid i dommen.

Det påpekes imidlertid at den seksuelle omgangen ikke hadde preg av tvang eller press, men at den var frivillig og ønsket også av fornaermed­e.

«De har begge og gjensidig initiert det seksuelle forholdet. Det betyr imidlertid ikke at forholdet har vaert jevnbyrdig, eller at fornaermed­e ikke har hatt behov for den beskyttels­e straffebes­temmelsen er ment å gi.»

I tillegg til seks måneders ubetinget fengsel, dømmes tiltalte til å betale 50.000 kroner i oppreisnin­gserstatni­ng til den fornaermed­e jenten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway