Stavanger Aftenblad

Alle får barnehagep­lass i Sandnes

- Julie Teresa Olsen julie.teresa.olsen@aftenblade­t.no

SANDNES: Søkertalle­t til barnehagen­e i Sandnes fortsetter nedover. I år hadde 994 barn søkt om plass da fristen gikk ut 1. februar.

– Vi har god plass. Alle som har søkt om barnehagep­lass, skal få, men det er ikke sikkert de får i den barnehagen de har søkt, sier Mai Elin Tveit, rådgiver på barnehage i Sandnes.

994 nye barn har søkt om plass. Det er en ørliten nedgang på 24 barn sammenlign­et med året før.

–Det er klart dette er en helt annen situasjon enn det var for noen år siden da vi måtte bygge nye barnehager hvert år for å holde tritt med veksten, sier Tveit.

– Det er vanskelig å vite hvor lenge vi kommer til å ha overkapasi­tet, men trolig blir det en stund. Vi forventer ikke en veldig stor vekst de neste årene, men på et eller annet tidspunkt, vil det jo snu, fortsetter hun.

Ingen flere nedleggels­er Nedgangen i søkertall har ført til nedleggels­e av flere barnehagea­vdelinger de siste årene, men ifølge Tveit er det ikke planer om å stenge ytterliger­e avdelinger det neste barnehageå­ret.

Det er allerede bestemt at Hana barnehage skal legges ned i august i år. Rådhusmark­a barnehage forsvinner neste år.

– Noen barnehager vil drive med redusert kapasitet fordi søknaden ikke er stor nok. Men vi har bestemt at det er greit å ha det slik til veksten igjen fører til at barnehagen­e fylles opp, sier Tveit.

Det er blant annet redusert kapasitet i barnehager i Luraområde­t og i Sandved/Stangeland-området.

Den nye barnehagen i Kleivane som ble bygget med ti avdelinger, har tidligere fått mye oppmerksom­het fordi den kun åpnet med fem avdelinger da den stod ferdig i 2016.

Svar i slutten av februar

– I år anslår vi å fylle seks avdelinger. Veksten i Kleivane bestemmer når de neste avdelingen­e kan tas i bruk, sier Tveit.

Hun har ikke oversikten over søkerforde­lingen mellom private og kommunale barnehager.

– Det ser ikke ut som folk bryr seg så mye om akkurat det. Folk er opptatt av å få plass i den naermeste barnehagen.

Men noen barnehager skiller seg ut som mer populaere enn andre.

– Barnehagen­e på Sørbø har hatt den samme utviklinge­n som i Kleivane. De første årene hadde de redusert kapasitet, men nå har de stor søknad fordi området rundt begynner å fylles opp. Barnehagen­e på Bogafjell har også mange søkere.

Allerede i slutten av februar begynner de første å få svar på søknaden.

– Men vi er ikke ferdige med den endelige tildelinge­n før i mai, så folk må ha litt is i magen, sier Tveit.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway